Рецепт Їжачки з підливою фото

Їжачки з підливою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Свинина , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Тефтелі , Їжачки
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

"Yozhiki" з рисом - дуже популярне, а найголовніше - дуже смачна страва, знайоме з дитинства. Таку назву вони отримали завдяки рису, який при готуванні випирає назовні, нагадуючи колючки їжака.

Опис приготування:

Хочу поділитися з вами рецептом, як приготувати"їжачки" з підливою. Завдяки простоті приготування та доступності інгредієнтів, його може зробити кожна господиня. Щоб вийшли справжні"їжачки" , а не звичайні тефтелі, беріть довгий рис, він буде більш схожий на колючки; не обжаривают кульки, а саме в сирому вигляді заливайте соусом і тушкуйте. "Yozhiki" - самостійне блюдо, до якого можна подавати овочеві салати, а не гарніри, у вигляді картоплі або каші. Є в цій страві одна хороша особливість, а саме - апетитні маленькі кульки з підливою припадуть до смаку самим вимогливим членам кожної сім'ї - дітям! Незвичайний вигляд не залишить байдужим жодного дитини. Порадуйте свою сім'ю, приготувавши це блюдо.

  • Свинячий фарш - 400 грам
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Томатний сік - 250 мілілітрів
  • Сіль - 1 Ст. Ложка
  • Перець духмяний мелений - 2-3 Щепоток
  • Олія соняшникова - 2 Ст. Ложки
їжачки з підливою - фото крок 1
Підготуйте необхідні інгредієнти. Свинину пропустіть через м'ясорубку. Рис промийте, почистіть цибулю і моркву.
їжачки з підливою - фото крок 2
Відваріть рис до напівготовності. На півсклянки рису візьміть стільки ж води, варите 7-10 хвилин при закритій кришці, періодично помішуйте, щоб рис не пригоріла. Додайте готовий рис до свинячого фаршу, сіль і poperčite, гарненько перемішайте.
їжачки з підливою - фото крок 3
Моркву натріть на крупній тертці. Лук наріжте дрібними кубиками. Поставте на середній вогонь сковороду з соняшниковою олією. Спочатку висипте цибулю, злегка обсмажте його. Потім додайте моркву, все млоїте ще 3-5 хвилин. В кінці додайте томатний сік, протушкувати пару хвилин.
їжачки з підливою - фото крок 4
З свинячого фаршу з рисом зробіть кульки, покладіть їх у форму, в якій будете запікати.
їжачки з підливою - фото крок 5
Підготовлені"їжачки" залийте соусом, накрийте кришкою або фольгою і поставте в духову. Запікайте 30-40 хвилин при 180 ° С.
їжачки з підливою - фото крок 6
"Yozhiki" з підливою готові! Подавайте їх з підливою і вашої улюбленої зеленню.

Схожі рецепти