Рецепт М'ясо, тушковане в духовці фото

М'ясо, тушковане в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Яловичина
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 8
Час приготування: 2 г. 10 хв.

М'ясо, тушковане в духовці, добре готувати на вечерю або в якості другої страви на обід. Гарніри з вареної картоплі або картопляного пюре - ідеальний варіант для такого м'яса.


Опис приготування:

Цей фірязикай і простий рецепт м'яса, тушкованого в духовці, я якось підгледіла у маминої подруги. Таке м'ясо подобається всім, навіть самим вибагливим. М'ясо виходить соковитим, м'яким і ароматним, дуже не люблю, коли тушковане м'ясо схоже на кашу, а так воно ціле і дуже красиве. Спробуйте приготувати цю страву, і ви обов'язково будете задоволені результатом!

  • Яловичина - 1 кілограм
  • Помідори - 3-4 штук (середніх)
  • Печериці - 300 грам
  • Болгарський перець - 1 штука
  • Ріпчаста цибуля - 1 штука
  • Пиво - 1-2 штук (пляшкове світле)
  • Koriandr - 1 щіпка (мелений)
  • Postnoe масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль, перець - За смаком
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 1
М'ясо потрібно вимити і очистити від всього непотрібного (кісток, пліви і т.Д.), розріжте на шматки розміром 4-6 см. І складіть у вогнетривкий каструлю (без пластмасових ручок! ).
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 2
Помідори вимити, нарізати шматочками і викласти в каструлю до м'яса.
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 3
М'ясо заливаємо пивом так, щоб воно було покрите повністю. Накриваємо каструлю кришкою, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час 30 хвилин.
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 4
Тим часом беремо цибулину, нарізаємо її півкільцями і обсмажуємо на змащеній олією сковороді до прозорого стану.
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 5
До цибулі додаємо очищені і нарізані печериці. Обсмажуємо їх до тих пір, поки не випарується рідина і гриби не стануть золотистого кольору.
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 6
Потім додаємо в сковороду очищений і нарізаний смужками болгарський перець. Обсмажуємо ще протягом 2-3 хвилин, вимикаємо вогонь.
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 7
Через півтори години дістаємо каструлю з духовки, додаємо в неї піджарку з грибів і овочів. Приправляємо наше блюдо щіпкою коріандру, солимо і перчимо до смаку. Накриваємо кришкою і ставимо назад ще на 30 хвилин.
м'ясо, тушковане в духовці - фото крок 8
Вуаля, наше блюдо готово! Як гарнір рекомендую подати пюре

Схожі рецепти