М'ясо, тушковане в духовці
(покроковий рецепт з фото)
М'ясо, тушковане в духовці, добре готувати на вечерю або в якості другої страви на обід. Гарніри з вареної картоплі або картопляного пюре - ідеальний варіант для такого м'яса.
Цей фірязикай і простий рецепт м'яса, тушкованого в духовці, я якось підгледіла у маминої подруги. Таке м'ясо подобається всім, навіть самим вибагливим. М'ясо виходить соковитим, м'яким і ароматним, дуже не люблю, коли тушковане м'ясо схоже на кашу, а так воно ціле і дуже красиве. Спробуйте приготувати цю страву, і ви обов'язково будете задоволені результатом!
- Яловичина - 1 кілограм
- Помідори - 3-4 штук (середніх)
- Печериці - 300 грам
- Болгарський перець - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Пиво - 1-2 штук (пляшкове світле)
- Koriandr - 1 щіпка (мелений)
- Postnoe масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком

М'ясо потрібно вимити і очистити від всього непотрібного (кісток, пліви і т.Д.), розріжте на шматки розміром 4-6 см. І складіть у вогнетривкий каструлю (без пластмасових ручок! ).

Помідори вимити, нарізати шматочками і викласти в каструлю до м'яса.

М'ясо заливаємо пивом так, щоб воно було покрите повністю. Накриваємо каструлю кришкою, відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 1 час 30 хвилин.

Тим часом беремо цибулину, нарізаємо її півкільцями і обсмажуємо на змащеній олією сковороді до прозорого стану.

До цибулі додаємо очищені і нарізані печериці. Обсмажуємо їх до тих пір, поки не випарується рідина і гриби не стануть золотистого кольору.

Потім додаємо в сковороду очищений і нарізаний смужками болгарський перець. Обсмажуємо ще протягом 2-3 хвилин, вимикаємо вогонь.

Через півтори години дістаємо каструлю з духовки, додаємо в неї піджарку з грибів і овочів. Приправляємо наше блюдо щіпкою коріандру, солимо і перчимо до смаку. Накриваємо кришкою і ставимо назад ще на 30 хвилин.

Вуаля, наше блюдо готово! Як гарнір рекомендую подати пюре