М'ясо по-французьки без сиру
(покроковий рецепт з фото)
Варіантів приготування цієї страви існує дійсно чимало, один з них - м'ясо по-французьки без сиру в домашніх умовах пропоную вашій увазі. Це смачно і дуже ситно.
Цей простий рецепт м'яса по-французьки без сиру має кілька особливостей. По перше, цибуля в даному варіанті попередньо обсмажується, що надає страві особливу пікантність. Також при приготуванні не використовується картопля, гриби або овочі, що дозволяє зберігати максимальний смак м'яса, і робить його більш насиченим.
- Свинина - 1 кілограм
- Цибулина - 4-6 штук
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Майонез - За смаком
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Спеції - 1 щіпка
1. Цей рецепт приготування страви передбачає використання до 1 кілограма цибулі. Він надає страві особливу пікантність, так що не варто боятися його кількості. Лук необхідно очистити і нарізати тонкими півкільцями або кільцями.
2. На сковороду налити трохи олії і відправити частину цибулі. Обсмажити на середньому вогні до золотистого кольору і зняти зі сковороди. Також обсмажити і решті цибулю. Робити це краще в кілька етапів, щоб цибуля добре присмажився.
3. Поки смажиться цибуля, можна зайнятися м'ясом. Використовувати можна не тільки традиційну свинячу корейку, але і яловичину або телятину без кісток. М'ясо вимити, просушити і нарізати шматочками. Відбити трохи і з двох сторін посолити, поперчити за смаком. Додати улюблені спеції або сушені трави.
4. На деко налити трохи олії і викласти рівним шаром м'ясо. Зверху розподілити по всій поверхні обсмажену цибулю. При бажанні можна додати дрібку мускатного горіха для аромату.
5. Зверху додати майонез або сметану.
6. З огляду на, що готується м'ясо по-французьки без сиру в домашніх умовах, майонез потрібно як слід розподілити по всій поверхні, щоб утворилася рівна скоринка і м'ясо не підсихало в процесі приготування. Надіслати лист в розігріту духовку мінімум на 40 хвилин, а потім при необхідності залишити ще на час, поки м'ясо не буде повністю готовим.