М'ясо по-французьки без майонезу
(покроковий рецепт з фото)
Ця страва, вже стало улюбленим і в якійсь мірі традиційним, може мати абсолютно несподівані варіанти. Один з них - це простий рецепт м'яса по-французьки без майонезу.
Якщо ви хочете приготувати м'ясо по-французьки без майонезу в домашніх умовах, то використовувати можна сметану, вершковий соус або, як в даному випадку, соус "бешамель" . Спеції для м'яса можна взяти будь-які за смаком, а замість помідора використовувати картоплю, наприклад.
- М'ясо - 500 грам
- Вершкове масло - 100 грам
- Борошно - 80 грам
- Молоко - 400-450 мілілітрів
- Помідори - 2-3 штук
- Сир - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. М'ясо, в даному випадку свинина, вимити і трохи обсушити. Нарізати невеликими шматочками і злегка відбити. Форму для запікання змастити краплею олії і викласти шматочки м'яса. При бажанні рецепт приготування м'яса по-французьки без майонезу можна доповнити також ріпчастою цибулею. М'ясо злегка посолити і поперчити за смаком.
2. Для приготування соусу, який замінить в цій страві майонез, необхідно в невеликому сотейнику розтопити вершкове масло. Потім в кілька етапів всипати борошно і, постійно активно помішуючи, обсмажити пару хвилин. Потім тонкою цівкою додати холодне молоко, а також дрібку солі і мускатного горіха. Все ретельно перемішати, уваривши соус до густої консистенції.
3. Невелика кількість соусу викласти на м'ясо, розподіливши по всій поверхні. Додати трохи свіжої зелені і спецій за смаком. При бажанні можна доповнити блюдо 1-2 зубчиками видавленого через прес часнику.
4. Помідори вимити, обсушити і нарізати кільцями. Розкласти на м'ясо, при бажанні трохи підсолити і поперчити їх за смаком. Сир натерти на середній або крупній тертці і засипати зверху. Надіслати форму в заздалегідь розігріту духовку, при бажанні накривши верх фольгою.
5. Перші хвилин 30 можна навіть не заглядати в духовку, а потім стежити за сирною скоринкою, щоб вона не почала горіти. Коли м'ясо по-французьки без майонезу в домашніх умовах буде готово, його можна викласти на лист салату і подавати до столу.