Рецепт М'ясо по-французьки без майонезу фото

М'ясо по-французьки без майонезу
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо
На обід, На вечерю
Гарячі страви, М'ясо по французьки

Ця страва, вже стало улюбленим і в якійсь мірі традиційним, може мати абсолютно несподівані варіанти. Один з них - це простий рецепт м'яса по-французьки без майонезу.

Якщо ви хочете приготувати м'ясо по-французьки без майонезу в домашніх умовах, то використовувати можна сметану, вершковий соус або, як в даному випадку, соус "бешамель" . Спеції для м'яса можна взяти будь-які за смаком, а замість помідора використовувати картоплю, наприклад.

  • М'ясо - 500 грам
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Молоко - 400-450 мілілітрів
  • Помідори - 2-3 штук
  • Сир - 150 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1 Чайна ложка
м'ясо по-французьки без майонезу - фото крок 1
1. М'ясо, в даному випадку свинина, вимити і трохи обсушити. Нарізати невеликими шматочками і злегка відбити. Форму для запікання змастити краплею олії і викласти шматочки м'яса. При бажанні рецепт приготування м'яса по-французьки без майонезу можна доповнити також ріпчастою цибулею. М'ясо злегка посолити і поперчити за смаком.
м'ясо по-французьки без майонезу - фото крок 2
2. Для приготування соусу, який замінить в цій страві майонез, необхідно в невеликому сотейнику розтопити вершкове масло. Потім в кілька етапів всипати борошно і, постійно активно помішуючи, обсмажити пару хвилин. Потім тонкою цівкою додати холодне молоко, а також дрібку солі і мускатного горіха. Все ретельно перемішати, уваривши соус до густої консистенції.
м'ясо по-французьки без майонезу - фото крок 3
3. Невелика кількість соусу викласти на м'ясо, розподіливши по всій поверхні. Додати трохи свіжої зелені і спецій за смаком. При бажанні можна доповнити блюдо 1-2 зубчиками видавленого через прес часнику.
м'ясо по-французьки без майонезу - фото крок 4
4. Помідори вимити, обсушити і нарізати кільцями. Розкласти на м'ясо, при бажанні трохи підсолити і поперчити їх за смаком. Сир натерти на середній або крупній тертці і засипати зверху. Надіслати форму в заздалегідь розігріту духовку, при бажанні накривши верх фольгою.
м'ясо по-французьки без майонезу - фото крок 5
5. Перші хвилин 30 можна навіть не заглядати в духовку, а потім стежити за сирною скоринкою, щоб вона не почала горіти. Коли м'ясо по-французьки без майонезу в домашніх умовах буде готово, його можна викласти на лист салату і подавати до столу.

Схожі рецепти