Рецепт Luk-батун зима фото

Luk-батун зима
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Цибуля
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На швидку руку, Літні
Заготовки

Хочу розповісти, як приготувати лук-батун на зиму. Заготівля виходить швидка, корисна і дуже "практична", адже цибуля після розморожування не втрачає свіжості, смаку і корисних властивостей. Спробуйте!

Ділюся простим способом, як можна приготувати лук-батун на зиму. У замороженому вигляді цибулю може зберігатися від трьох місяців до півроку. Але, чесно кажучи, можливості перевірити не було: скільки б я не намагалася заготовити лука на зиму, завжди він витратився дуже швидко. Можливо, причина криється в універсальності цієї заготовки: такий лук можна додавати в супи і салати, можна запікати з м'ясом і рибою, а можна їм просто посипати гарніри! Смачно і легко!

  • Luk батун - 1 За смаком
Luk-батун зима - фото крок 1
1. Ретельно перебираємо цибулю, вибираємо зелені пагони без вад: не повинно бути жовтих кінчиків, ознак паразитів, і т.Д.
Luk-батун зима - фото крок 2
2. Добре моєму, даємо воді стекти. Нарізаємо цибулю якомога дрібніше.
Luk-батун зима - фото крок 3
3. Укладаємо в пластикові чисті судочки або в чисті пакети. Бажано заморожувати маленькими порціями, так як повторному заморожуванню цибуля не підлягає.
Luk-батун зима - фото крок 4
4. Взимку дістаємо пакетик, розморожуємо і додаємо в салати, в перші страви або в гарніри!

Схожі рецепти