Рецепт Листковий сирний пиріг фото

Листковий сирний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Австрійська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир, Листкове тісто
Дієтичне харчування
На полуденок
Випічка, Пироги

Дуже простий, легкий рецепт приготування смачного пирога з сирною начинкою і легким хрустким тестом. Від вас не будуть потрібні особливих зусиль. Його можна подати і до сніданку, і на вечерю.

Випічка з сиром - це завжди смачно. А якщо пиріг ще й з листкового тіста, то тут вже і сказати нічого, смачно подвійно. А приготувати такий пиріг дуже просто, особливо, якщо у вас є готове листкове тісто. Так що дивіться і читайте рецепт, готуватимемо смачний і красивий листковий сирний пиріг.

  • Тісто листкове дріжджове - 500 грам
  • Сир твердий - 200 грам
  • Яйце - 3 штуки(2 варених, 1 сире)
  • Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
  • Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
  • Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
листковий сирний пиріг - фото крок 1
Натерти на дрібній тертці варені яйця і сир.
листковий сирний пиріг - фото крок 2
Додати білок сирого яйця і подрібнений часник. Якщо ваш сир не дуже солоний, додайте дрібку солі. Перемішайте.
листковий сирний пиріг - фото крок 3
Готове листкове тісто ділимо на дві частини. У нас буде два пирога. Розкачуємо частина тесту на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною приблизно 0, 5 см.
листковий сирний пиріг - фото крок 4
Злегка натискаючи ножем, ділимо тісто на три частини. Чи не розрізаємо, а як би малюємо лінії.
листковий сирний пиріг - фото крок 5
І дві крайні частини розрізаємо на смужки шириною 1-1, 5 см.
листковий сирний пиріг - фото крок 6
На центральну частину викладаємо половину начинки.
листковий сирний пиріг - фото крок 7
І починаємо формувати пиріг, переплітаючи стрічки з тіста, як косичку. За таким же принципом робимо і другий пиріг.
листковий сирний пиріг - фото крок 8
Викладаємо пиріг на деко, змащений олією. Змащуємо його жовтком, розведеним з парою ложок холодної води.
листковий сирний пиріг - фото крок 9
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до красивої рум'яної скоринки. І не відкривайте духовку завчасно!

Схожі рецепти