Листковий сирний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Дуже простий, легкий рецепт приготування смачного пирога з сирною начинкою і легким хрустким тестом. Від вас не будуть потрібні особливих зусиль. Його можна подати і до сніданку, і на вечерю.
Випічка з сиром - це завжди смачно. А якщо пиріг ще й з листкового тіста, то тут вже і сказати нічого, смачно подвійно. А приготувати такий пиріг дуже просто, особливо, якщо у вас є готове листкове тісто. Так що дивіться і читайте рецепт, готуватимемо смачний і красивий листковий сирний пиріг.
- Тісто листкове дріжджове - 500 грам
- Сир твердий - 200 грам
- Яйце - 3 штуки(2 варених, 1 сире)
- Часник - 1-2 зубчиків (по бажанню)
- Борошно пшеничне - 2 Ст. Ложки
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Натерти на дрібній тертці варені яйця і сир.
Додати білок сирого яйця і подрібнений часник. Якщо ваш сир не дуже солоний, додайте дрібку солі. Перемішайте.
Готове листкове тісто ділимо на дві частини. У нас буде два пирога. Розкачуємо частина тесту на присипаної борошном поверхні в пласт товщиною приблизно 0, 5 см.
Злегка натискаючи ножем, ділимо тісто на три частини. Чи не розрізаємо, а як би малюємо лінії.
І дві крайні частини розрізаємо на смужки шириною 1-1, 5 см.
На центральну частину викладаємо половину начинки.
І починаємо формувати пиріг, переплітаючи стрічки з тіста, як косичку. За таким же принципом робимо і другий пиріг.
Викладаємо пиріг на деко, змащений олією. Змащуємо його жовтком, розведеним з парою ложок холодної води.
Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо до красивої рум'яної скоринки. І не відкривайте духовку завчасно!