Рецепт Листковий салат «Королівська шуба» фото

Листковий салат «Королівська шуба»
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Креветки, Морепродукти, Яйця, Морква, Червона риба, Крабові палички
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл, День народження, Святковий обід, Пасха
Салати

Салат "шуба" - відоме блюдо, яке ми часто включаємо в раціон. Але для урочистостей і свят більше підійде рецепт, як приготувати листковий салат "королівська шуба" . Це королівське частування.

Цей салат дуже сподобається любителям морепродуктів і риби. Він дуже насичений і ситний. Сіль і перець я не додавала, так як червона риба і крабові палички містять в собі сіль. Прикрашайте салатик на свій смак, я запропонувала свій варіант. Пробуйте і експериментуйте!

  • Картопля відварна - 1-2 штук
  • Морква відварна - 1 штука
  • Лук-пориста - 1 штука
  • Яйця варені - 3 штуки
  • Крабові палички - 200 грам
  • Риба червона солона - 200 грам
  • Креветки очищені - 200 грам
  • Майонез - 150 грам
  • Йогурт несолодкий - 100 грам
  • Сік лимона - 1 Чайна ложка
  • Часник - 1 зубчик
  • Сіль - За смаком
  • Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
листковий салат
1. Картоплю треба очистити і нарізати невеликими кубиками.
листковий салат
2. Відварені круто яйця подрібніть ножем.
листковий салат
3. Відварену моркву очистіть і натріть на великій тертці.
листковий салат
4. Крабові палички дрібно наріжте.
листковий салат
5. Червону рибу подрібніть і залиште кілька смужок для прикраси.
листковий салат
6. Очищені креветки обсмажте, щоб їх смак став яскравішим. Для цього в оливковій олії обсмажте розчавлений часник, приберіть його, надішліть креветки на сковороду і 2-3 хвилини смажте на сильному вогні, помішуючи. Збризніть лимонним соком.
листковий салат
7. Майонез змішайте з йогуртом і почніть збирати салат. Шар картоплі покрийте майонезом, потім - шар риби і цибулю-порей, нарізаний тонкими кільцями.
листковий салат
8. Лук покрийте майонезом, викладіть креветки, потім - яйця. Змастіть все майонезом і черговим шаром покладіть крабові палички, потім майонез, морква і знову майонез.
листковий салат
9. Прикрасьте салат кільцями цибулі-порею, трояндою з червоної риби і скибочками лимона.

Схожі рецепти