Листковий салат «Королівська шуба»
(покроковий рецепт з фото)
Овочі, Риба та морепродукти, Картопля, Креветки, Морепродукти, Яйця, Морква, Червона риба, Крабові палички
Салат "шуба" - відоме блюдо, яке ми часто включаємо в раціон. Але для урочистостей і свят більше підійде рецепт, як приготувати листковий салат "королівська шуба" . Це королівське частування.
Цей салат дуже сподобається любителям морепродуктів і риби. Він дуже насичений і ситний. Сіль і перець я не додавала, так як червона риба і крабові палички містять в собі сіль. Прикрашайте салатик на свій смак, я запропонувала свій варіант. Пробуйте і експериментуйте!
- Картопля відварна - 1-2 штук
- Морква відварна - 1 штука
- Лук-пориста - 1 штука
- Яйця варені - 3 штуки
- Крабові палички - 200 грам
- Риба червона солона - 200 грам
- Креветки очищені - 200 грам
- Майонез - 150 грам
- Йогурт несолодкий - 100 грам
- Сік лимона - 1 Чайна ложка
- Часник - 1 зубчик
- Сіль - За смаком
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
1. Картоплю треба очистити і нарізати невеликими кубиками.
2. Відварені круто яйця подрібніть ножем.
3. Відварену моркву очистіть і натріть на великій тертці.
4. Крабові палички дрібно наріжте.
5. Червону рибу подрібніть і залиште кілька смужок для прикраси.
6. Очищені креветки обсмажте, щоб їх смак став яскравішим. Для цього в оливковій олії обсмажте розчавлений часник, приберіть його, надішліть креветки на сковороду і 2-3 хвилини смажте на сильному вогні, помішуючи. Збризніть лимонним соком.
7. Майонез змішайте з йогуртом і почніть збирати салат. Шар картоплі покрийте майонезом, потім - шар риби і цибулю-порей, нарізаний тонкими кільцями.
8. Лук покрийте майонезом, викладіть креветки, потім - яйця. Змастіть все майонезом і черговим шаром покладіть крабові палички, потім майонез, морква і знову майонез.
9. Прикрасьте салат кільцями цибулі-порею, трояндою з червоної риби і скибочками лимона.