Листковий пиріг з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг неймовірно простий і смачний, розсипчастий і дуже ніжний. Коли я готувала його вперше, то засмутилася, що начинка розсипається, не тримається як в запіканках, а потім побачила в цьому плюс!
Пиріг вийшов соковитим і дуже ситним. Якщо хочете, щоб начинка була більш "міцної", то покладіть шматочок сиру, тільки попередньо натріть його на тертці, він зв'яже інгредієнти. Загалом, дуже раджу приготувати пиріг!
- Сьомга - 400 грам
- Тісто листкове - 400 грам
- Цибуля - 3 штуки
- Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложки
- Яйце - 3 штуки
- Жовток - 1 штука (для змазування )
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Прованські трави - 0, 5 чайних ложки
- Сіль - За смаком
Підготуйте продукти для пирога. Відваріть яйця до готовності, остудіть їх і очистіть від шкаралупи. Очистіть цибулю, промийте його під водою. Разморозьте листкове тісто. Приступимо!
Розкладіть тісто на столі, обережно ножем виріжте коло по діаметру форми так, щоб вийшли невеликі бортики.
Із залишків тіста зробіть прикраса для пирога. Я вирізала квіточки формою для печива.
Поріжте цибулю великими кубиками. На рослинному маслі обсмажте його до напівготовності.
Сьомгу поріжте невеликими шматочками, додайте її до цибулі і обсмажте до зміни кольору риби. Додайте в процесі пару пучок солі.
Застелите форму папером, змастіть рослинною олією. Вставте тісто, придавите бортики до краю форми. Порубати крупно варені яйця, рівномірно розподіліть їх по тесту.
Зверху покладіть шар риби з цибулею. Додайте прованських трав. Ущільните.
Зробіть прикраса з тіста.
Змастіть тісто жовтком.
Посипте кунжутом і відправте в гарячу духовку на 30 хвилин, температура - 220 градусів.
Листковий пиріг з сьомгою готовий! Пригощайтеся!