Млинцевий пиріг з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Пригостять своїх гостей споконвічно російським блюдом - млинцевим пирогом з сьомгою. Такий пиріг добре готувати спеціально для застілля чи святкового столу. Дивіться і запам'ятовуйте рецепт, не пошкодуєте!
Знаю, що роблять пироги для млинців в духовці. Але, як на мене, занадто багато мороки від цього: посмажити млинці, а потім ще і запікати їх. До того ж, малосоленая сьомга хороша в первозданному вигляді, термальна обробка їй не йде. Тому для приготування млинцевого пирога з сьомгою я просто смажу млинці і збираю пиріг без запікання. Свіжа зелень і вершковий сир прекрасно поєднуються з рибою. Рікотту завжди можете замінити на більш дешевий варіант.
- Борошно - 1, 5 склянки
- Кефір - 500 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 50 грам
- Rikotta - 250 грам
- Крем - 200 грам
- Сьомга - 400 грам
- Ікра - 50 грам
- Зелень - За смаком
Приготуйте спочатку тісто для млинців: яйця злегка збийте виделкою, додайте сіль, влийте кімнатної температури кефір, всипте борошно (поступово). Замісити млинцеве тісто. Додайте розтоплене вершкове масло.
Посмажте на сковороді млинці, я роблю їх не сильно тонкими, щоб пиріг потім форму тримав нормально.
Порубати зелень, змішайте зі сметаною, рикоттой, можете додати спецій за смаком. Все перемішайте. Наша начинка готова.
Сьомгу поріжте на тонкі шматочки (невеликі).
Пиріг збирається легко! викладаєте млинець, змащуєте його сирною масою, зверху викладаєте рибу - і знову млинець. Повторюйте, поки інгредієнти не закінчаться. Останній шар - млинець.
Поставте готовий млинцевий пиріг з сьомгою в холодильник, тримайте його там до подачі. А перед подачею рекомендую прикрасити зверху ікрою і зеленим свіжою цибулею. Дуже смачно! Смачного!