Рецепт Млинцевий пиріг з сьомгою фото

Млинцевий пиріг з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Сьомга
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Пригостять своїх гостей споконвічно російським блюдом - млинцевим пирогом з сьомгою. Такий пиріг добре готувати спеціально для застілля чи святкового столу. Дивіться і запам'ятовуйте рецепт, не пошкодуєте!

Знаю, що роблять пироги для млинців в духовці. Але, як на мене, занадто багато мороки від цього: посмажити млинці, а потім ще і запікати їх. До того ж, малосоленая сьомга хороша в первозданному вигляді, термальна обробка їй не йде. Тому для приготування млинцевого пирога з сьомгою я просто смажу млинці і збираю пиріг без запікання. Свіжа зелень і вершковий сир прекрасно поєднуються з рибою. Рікотту завжди можете замінити на більш дешевий варіант.

  • Борошно - 1, 5 склянки
  • Кефір - 500 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Вершкове масло - 50 грам
  • Rikotta - 250 грам
  • Крем - 200 грам
  • Сьомга - 400 грам
  • Ікра - 50 грам
  • Зелень - За смаком
млинцевий пиріг з сьомгою - фото крок 1
Приготуйте спочатку тісто для млинців: яйця злегка збийте виделкою, додайте сіль, влийте кімнатної температури кефір, всипте борошно (поступово). Замісити млинцеве тісто. Додайте розтоплене вершкове масло.
млинцевий пиріг з сьомгою - фото крок 2
Посмажте на сковороді млинці, я роблю їх не сильно тонкими, щоб пиріг потім форму тримав нормально.
млинцевий пиріг з сьомгою - фото крок 3
Порубати зелень, змішайте зі сметаною, рикоттой, можете додати спецій за смаком. Все перемішайте. Наша начинка готова.
млинцевий пиріг з сьомгою - фото крок 4
Сьомгу поріжте на тонкі шматочки (невеликі).
млинцевий пиріг з сьомгою - фото крок 5
Пиріг збирається легко! викладаєте млинець, змащуєте його сирною масою, зверху викладаєте рибу - і знову млинець. Повторюйте, поки інгредієнти не закінчаться. Останній шар - млинець.
млинцевий пиріг з сьомгою - фото крок 6
Поставте готовий млинцевий пиріг з сьомгою в холодильник, тримайте його там до подачі. А перед подачею рекомендую прикрасити зверху ікрою і зеленим свіжою цибулею. Дуже смачно! Смачного!

Схожі рецепти