Швидкий пиріг з сьомгою
(покроковий рецепт з фото)
Всі рецепти на швидку руку створені, щоб виручити господиню. Сьогодні я опишу в легких кроках, як приготувати швидкий пиріг з сьомгою. Швидкий - значить, мінімум часу на тісто і зайві складності!
Насправді для такого швидкого пирога може підійти будь-яка червона риба. Я пробувала готувати його з форелі і звичайного кіжуча. Смак завжди виходив чудовим. Сьогодні за традицією я все-таки вирішила побалувати рідних пирогом з королівської рибки - сьомги.
- Борошно - 6 Ст. Ложок
- Молоко - 1 Склянка
- Куряче яйце - 2 штуки
- Майонез - 150 грам
- Сода - 1 щіпка
- Сьомга - 400 грам
- Зелень - 1 пучок
Очищаємо сьомгу від кісточок. Можна брати в магазині вже готове філе, тоді етапу чистки можна уникнути. Ріжемо рибку на маленькі шматочки, змішуємо з рубаною зеленню, спеціями і сіллю.
У мисці збиваємо яйця з майонезом і просіяного борошном. Додаємо молоко і соду на кінчику ножа. Все збиваємо. Виходить рідке тісто, схоже за консистенцією на сметану.
1/2 частина тесту виливаємо на деко з високими краями. Форма для запікання може бути будь-який, яка тільки вам зручна.
Потім рівномірно викладаємо готову начинку на перший шар тіста. Зручніше за все робити це руками, хоча багато хто використовує ложку.
Заливаємо пиріг тістом і ставимо в розігріту духовку. Час запікання - 45 хвилин. Температуру виставляємо 150 градусів. Пиріг готовий! Ріжемо його на шматочки і подаємо в гарячому вигляді - так блюдо ароматні!