Рецепт Листковий пиріг з сиром і зеленню фото

Листковий пиріг з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 3-5
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Дуже смачний, соковитий і оригінальний на вигляд листковий пиріг з сиром і зеленню приготувати дуже легко, адже вам не доведеться возитися з тестом, можна просто купити його в магазині.

Опис приготування:

Подавати листковий пиріг із зеленню і сиром краще в теплому вигляді, тоді ви зможете оцінити ніжну і дуже смачну начинку. Проте і холодним він все також залишиться чудовим на смак! Загалом, до чого говорити, давайте краще готувати!

  • Листкове дріжджове тісто - 400 грам
  • Сир твердих сортів - 150 грам
  • Бринза - 150 грам (можна замінити сиром Фета)
  • Яйця курячі - 2 штуки(1 для начинки, 1 для змазування при випічці)
  • Зелень свіжа - 1, 2 пучка (зелена цибуля, петрушка, кріп)
  • Кунжут - 1 Ст. Ложка
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 1
Для того щоб приготувати листковий пиріг з сиром і зеленню швидко, я пропоную використовувати готове листкове тісто. Так як воно зазвичай продається в замороженому вигляді, перед приготуванням йому потрібно 1, 5-2 годину, щоб добре розморозитися.
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 2
Поки тісто розморожується, ви можете підготувати начинку.
Зелень вимийте і добре просушіть за допомогою рушники або паперових серветок, після чого дрібно наріжте її
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 3
Твердий сир натріть в окрему тарілку на тертці. Крупно або дрібно ви його натрете - особливого значення не має, так що вибирайте самі, як це зробити.
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 4
Бринзу або фету розімніть за допомогою виделки, вбийте в ту ж посуд одне яйце, розмішайте і додайте тертий сир з нарізаною зеленню, а потім знову перемішайте.
Солити начинку не варто, сири вже містять сіль, так що ви просто можете пересолити і зіпсувати пиріг.
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 5
Розріжте листи готового тіста на смуги шириною близько 10 см. (при необхідності трохи розкачайте тісто за допомогою качалки).
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 6
На отримані смуги викладіть начинку, акуратно поверніть тісто, добре защипуючи краю.
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 7
Візьміть будь-яку форму для випічки відповідного розміру, застелите її пергаментним папером.
Акуратно, починаючи з центру, викладіть в посуд для випічки отримані"ковбаски" , розгорнувши їх стиком вниз. Щоб начинка не витекла з майбутнього пирога, стики"ковбасок" (якщо їх вийшло кілька) потрібно дуже ретельно защипнути.
Щоб пиріг краще виглядав після випікання і добре підрум'яниться, змастіть його злегка збитим яйцем, а зверху присипте насінням кунжуту.
листковий пиріг з сиром і зеленню - фото крок 8
Ставити пиріг потрібно в дуже добре прогріту духовку (де-робити 200 градусів), а випікати близько 30-40 хвилин.

Схожі рецепти