Листковий пиріг з сиром і зеленню
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний, соковитий і оригінальний на вигляд листковий пиріг з сиром і зеленню приготувати дуже легко, адже вам не доведеться возитися з тестом, можна просто купити його в магазині.
Подавати листковий пиріг із зеленню і сиром краще в теплому вигляді, тоді ви зможете оцінити ніжну і дуже смачну начинку. Проте і холодним він все також залишиться чудовим на смак! Загалом, до чого говорити, давайте краще готувати!
- Листкове дріжджове тісто - 400 грам
- Сир твердих сортів - 150 грам
- Бринза - 150 грам (можна замінити сиром Фета)
- Яйця курячі - 2 штуки(1 для начинки, 1 для змазування при випічці)
- Зелень свіжа - 1, 2 пучка (зелена цибуля, петрушка, кріп)
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
Для того щоб приготувати листковий пиріг з сиром і зеленню швидко, я пропоную використовувати готове листкове тісто. Так як воно зазвичай продається в замороженому вигляді, перед приготуванням йому потрібно 1, 5-2 годину, щоб добре розморозитися.
Поки тісто розморожується, ви можете підготувати начинку.
Зелень вимийте і добре просушіть за допомогою рушники або паперових серветок, після чого дрібно наріжте її
Зелень вимийте і добре просушіть за допомогою рушники або паперових серветок, після чого дрібно наріжте її
Твердий сир натріть в окрему тарілку на тертці. Крупно або дрібно ви його натрете - особливого значення не має, так що вибирайте самі, як це зробити.
Бринзу або фету розімніть за допомогою виделки, вбийте в ту ж посуд одне яйце, розмішайте і додайте тертий сир з нарізаною зеленню, а потім знову перемішайте.
Солити начинку не варто, сири вже містять сіль, так що ви просто можете пересолити і зіпсувати пиріг.
Солити начинку не варто, сири вже містять сіль, так що ви просто можете пересолити і зіпсувати пиріг.
Розріжте листи готового тіста на смуги шириною близько 10 см. (при необхідності трохи розкачайте тісто за допомогою качалки).
На отримані смуги викладіть начинку, акуратно поверніть тісто, добре защипуючи краю.
Візьміть будь-яку форму для випічки відповідного розміру, застелите її пергаментним папером.
Акуратно, починаючи з центру, викладіть в посуд для випічки отримані "ковбаски", розгорнувши їх стиком вниз. Щоб начинка не витекла з майбутнього пирога, стики "ковбасок" (якщо їх вийшло кілька) потрібно дуже ретельно защипнути.
Щоб пиріг краще виглядав після випікання і добре підрум'яниться, змастіть його злегка збитим яйцем, а зверху присипте насінням кунжуту.
Акуратно, починаючи з центру, викладіть в посуд для випічки отримані "ковбаски", розгорнувши їх стиком вниз. Щоб начинка не витекла з майбутнього пирога, стики "ковбасок" (якщо їх вийшло кілька) потрібно дуже ретельно защипнути.
Щоб пиріг краще виглядав після випікання і добре підрум'яниться, змастіть його злегка збитим яйцем, а зверху присипте насінням кунжуту.
Ставити пиріг потрібно в дуже добре прогріту духовку (де-робити 200 градусів), а випікати близько 30-40 хвилин.