Пиріг листковий з сиром
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний і простий пиріг, що робиться з готових листів листкового тіста і сиру «Фета». Зацікавилися? Тоді не буду створювати інтригу і розповім, як приготувати пиріг листковий із сиром.
Цей пиріг можна готувати з листкового тіста (покупного або домашнього) або тесту філо. Рецепт прийшов до нас із Греції, тому в оригінальному варіанті використовується фета, думаю, що її можна замінити і іншими сортами сиру. Пиріг виходить дуже смачний і легкий.
А якщо тісто у вас не заморожене, то на приготування піде менше години.
- Листкове тісто - 2 штуки (листи)
- Фета - 450 грам
- Яйця - 4 штуки
- Молоко - 3/4 склянки
- Сіль, перець - За смаком
- Вершкове масло - За смаком
1
Листкове тісто заздалегідь викладіть з морозильної камери і розморожувати протягом 2 годин.
2
У миску розкришите сир. В окремій мисці збийте 3 курячих яйця і молоко, потім додайте цю суміш в тарілку з сиром, за смаком посоліть і поперчіть.
3
Кожен лист листкового тіста розкачати за формою, щоб можна було зробити невеликі бортики.
4
Форму для випікання змастіть вершковим маслом, викладіть лист листкового тіста і змастіть його маслом, потім розподіліть сирну начинку і накрийте її другим листом тесту.
5
Час, що залишився куряче яйце збийте і змастіть їм верхній шар тіста. Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин.
6
Готовий пиріг дістаньте з духовки і залиште на 15 хвилин, потім розріжте шматочками і подавайте до столу.