Листковий пиріг з рибною консервою
(покроковий рецепт з фото)
Більшість сімейних торжеств не обходиться без холодних закусок. Більш того, листковий пиріг з рибною консервою став вже традиційним блюдом на багатьох святкових столах.
Щоб максимально заощадити час на приготування пирога, можна взяти вже готові коржі, але краще спекти самому з готового листкового тіста. В якості начинки виступає рибна консерва з обсмаженими цибулею і морквою. Після приготування дайте пирога трохи просочитися в холодильнику і подавайте до столу.
- Листкове тісто - 500 грам
- Рибна консерва - 200 грам
- Майонез - 200 грам
- Цибуля - 1 штук
- Морква - 1 штук
- Рослинна олія - 50 грам
1. Щоб прискорити процес і заощадити час, краще взяти готове листкове тісто. Розкачуємо кожен корж потрібного розміру, обрізаємо краю і робимо форму на свій розсуд.
2. Відправляємо корж в духовку, де випікаємо до готовності. Так чинимо з усіма коржами. У мене з 500г готового тіста виходить 5-6 коржів. Після випікання даємо їм повністю охолонути, а тим часом можна зробити начинку.
3. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі до золотистого кольору, після чого даємо трохи охолонути. Консерву розминаємо виделкою, прибираючи видимі кістки. Потім змішуємо обжарку з консервою, ретельно перемішавши масу до однорідної консистенції.
4. На блюдо кладемо перший корж, промазуємо його майонезом і викладаємо начинку. І так чинимо з усіма іншими коржами.
5. Прикрашаємо листковий пиріг з рибною консервою за своїм бажанням. Я зазвичай прикрашаю свіжими овочами та зеленню.