Рецепт Листковий пиріг з рибною консервою фото

Листковий пиріг з рибною консервою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 5-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Більшість сімейних торжеств не обходиться без холодних закусок. Більш того, листковий пиріг з рибною консервою став вже традиційним блюдом на багатьох святкових столах.


Опис приготування:

Щоб максимально заощадити час на приготування пирога, можна взяти вже готові коржі, але краще спекти самому з готового листкового тіста. В якості начинки виступає рибна консерва з обсмаженими цибулею і морквою. Після приготування дайте пирога трохи просочитися в холодильнику і подавайте до столу.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Рибна консерва - 200 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Рослинна олія - 50 грам
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 1
1. Щоб прискорити процес і заощадити час, краще взяти готове листкове тісто. Розкачуємо кожен корж потрібного розміру, обрізаємо краю і робимо форму на свій розсуд.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 2
2. Відправляємо корж в духовку, де випікаємо до готовності. Так чинимо з усіма коржами. У мене з 500г готового тіста виходить 5-6 коржів. Після випікання даємо їм повністю охолонути, а тим часом можна зробити начинку.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 3
3. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі до золотистого кольору, після чого даємо трохи охолонути. Консерву розминаємо виделкою, прибираючи видимі кістки. Потім змішуємо обжарку з консервою, ретельно перемішавши масу до однорідної консистенції.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 4
4. На блюдо кладемо перший корж, промазуємо його майонезом і викладаємо начинку. І так чинимо з усіма іншими коржами.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 5
5. Прикрашаємо листковий пиріг з рибною консервою за своїм бажанням. Я зазвичай прикрашаю свіжими овочами та зеленню.

Схожі рецепти