Рецепт Листковий пиріг з рибною консервою фото

Листковий пиріг з рибною консервою
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Риба та морепродукти, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Випічка, Пироги

Більшість сімейних торжеств не обходиться без холодних закусок. Більш того, листковий пиріг з рибною консервою став вже традиційним блюдом на багатьох святкових столах.


Щоб максимально заощадити час на приготування пирога, можна взяти вже готові коржі, але краще спекти самому з готового листкового тіста. В якості начинки виступає рибна консерва з обсмаженими цибулею і морквою. Після приготування дайте пирога трохи просочитися в холодильнику і подавайте до столу.

  • Листкове тісто - 500 грам
  • Рибна консерва - 200 грам
  • Майонез - 200 грам
  • Цибуля - 1 штук
  • Морква - 1 штук
  • Рослинна олія - 50 грам
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 1
1. Щоб прискорити процес і заощадити час, краще взяти готове листкове тісто. Розкачуємо кожен корж потрібного розміру, обрізаємо краю і робимо форму на свій розсуд.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 2
2. Відправляємо корж в духовку, де випікаємо до готовності. Так чинимо з усіма коржами. У мене з 500г готового тіста виходить 5-6 коржів. Після випікання даємо їм повністю охолонути, а тим часом можна зробити начинку.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 3
3. Обсмажуємо цибулю і моркву на рослинному маслі до золотистого кольору, після чого даємо трохи охолонути. Консерву розминаємо виделкою, прибираючи видимі кістки. Потім змішуємо обжарку з консервою, ретельно перемішавши масу до однорідної консистенції.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 4
4. На блюдо кладемо перший корж, промазуємо його майонезом і викладаємо начинку. І так чинимо з усіма іншими коржами.
листковий пиріг з рибною консервою - фото крок 5
5. Прикрашаємо листковий пиріг з рибною консервою за своїм бажанням. Я зазвичай прикрашаю свіжими овочами та зеленню.

Схожі рецепти