Листкові трубочки з білковим кремом
(покроковий рецепт з фото)
Хочу розповісти, як швидко і легко приготувати листкові трубочки з білковим кремом - багатьма улюблений з дитинства, відмінний десерт, який підійде як для свята, так і для сімейного чаювання!
Якщо у вас немає спеціальних конусних форм для випічки трубочок або кондитерського мішка для крему - їх завжди можна зробити самостійно з підручних матеріалів: форми - з щільного паперу і фольги, а кондитерський мішок замінити щільним пакетом або скрученої в конус пекарської папери!
- Готове листкове бездріжджове тісто - 500 грам
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка (для змащування форм)
- Білок яєчний - 3 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Ванілін - 1 щіпка (на кінчику ножа)
- Цукор - 1 Склянка
- Лимонна кислота - 1 щіпка (на кінчику ножа)
- Вода - 5 Ст. Ложок
Заздалегідь включіть її, щоб вона добре прогрілася.
Тепер приступайте до виготовлення заготовок для трубочок. Для цього тісто розкачати тонший і наріжте смугами по 2-2, 5 см.
Тепер приступайте до виготовлення заготовок для трубочок. Для цього тісто розкачати тонший і наріжте смугами по 2-2, 5 см.
Спеціальні формочки у вигляді конусів змастіть розтопленим вершковим маслом. Акуратно, спіраллю оберніть кожну форму смужкою тіста.
При 220 градусах випікайте трубочки до того моменту, поки вони не стануть золотистого кольору (орієнтовно - хвилин 15), після чого вийміть їх з духовки, приберіть формочки і залиште трубочки остигати.
Поки трубочки остигають, займіться приготуванням крему.
У каструльку або сотейник насипте цукор з ваніллю, додайте воду. На повільному вогні варите до стану тягучого сиропу світло-коричневого кольору.
У каструльку або сотейник насипте цукор з ваніллю, додайте воду. На повільному вогні варите до стану тягучого сиропу світло-коричневого кольору.
Поки готується сироп для крему, збийте до стійких піків яєчні білки з дрібкою солі. Щоб вони краще збивалися і вийшла густа піна, білки потрібно використовувати обов'язково охолоджені.
Коли сироп дійшов до потрібної консистенції, додайте в нього лимонну кислоту і швидко перемішайте. Потім тонкою цівкою, не перестаючи збивати, влийте сироп у збиті білки і продовжуйте перемішувати міксером на високій швидкості майже до повного охолодження.
Коли сироп дійшов до потрібної консистенції, додайте в нього лимонну кислоту і швидко перемішайте. Потім тонкою цівкою, не перестаючи збивати, влийте сироп у збиті білки і продовжуйте перемішувати міксером на високій швидкості майже до повного охолодження.
Тепер, використовуючи кондитерський мішок, наповніть трубочки вийшов кремом.