Трубочки з білковим заварним кремом
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви любите смачну домашню випічку, пропоную приготувати трубочки з білковим заварним кремом. Крем готується по ГОСТу, виходить щільним і в той же час ніжним. Тісто можна брати готове.
Смачні та ніжні трубочки з білковим заварним кремом готуються дуже швидко, якщо у вас під рукою готове листкове тісто. На приготування крему потрібно не більше 15 хвилин, після чого трубочки наповнюються кремом і подаються до столу. Всіма улюблений десерт з дитинства, як виявилося, готується менше години (випікаються заготовки всього 10 хвилин).
- Листкове тісто - 1 кілограм
- Білок - 3 штуки
- Цукор - 1 склянок
- Лимонна кислота - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 100 грам
1. Нарешті я придбала конусні форми для трубочок. Єдине, що мене збентежило: вони невеликі, але це навіть краще (як виявилося потім), оскільки готові трубочки зручніше їсти. Отже, тісто я брала готове (листкове). З кілограма тіста виходить в середньому 13-15 трубочок.
2. Розкачуємо пласт тіста товщиною не більше 0, 3-0, 5 мм. Особисто мені сподобалося більше, коли трубочки більш товсті, так смачніше в поєднанні з білковим кремом. Занадто тонке тісто виходить хрустким і "дряпається" . Нарізаємо смужки уздовж шириною 3-4 см.
3. Наметовому тісто на трубочку по спіралі і викладаємо на деко. Змащуємо яйцем (я змащую жовтком) і відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку. Запікаються трубочки всього 10 хвилин.
4. Поки запікаються трубочки, готовий крем: наливаємо в окремий посуд воду, додаємо цукор. Потрібно зварити сироп. Дуже важливо: після закипання сироп вариться рівно 8 хвилин!
5. Поки вариться сироп, збиваємо білки (теж 8 хвилин). Додайте трохи лимонної кислоти. Білки потрібно збивати холодними, до стану густої піни.
6. Гарячий сироп вливаємо тонким струменем і продовжуємо збивати ще близько 10 хвилин, поки крем не стане щільним.
7. Готовим трубочкам потрібно дати повністю охолонути, після чого дістаємо формочку і наповнюємо трубочки.
8. Якщо є можливість, надішліть трубочки в холодильник мінімум на одну годину, щоб крем став ще щільніше, після чого їх можна подавати до столу.