Листкові пиріжки з фаршем і овочами
(покроковий рецепт з фото)
Prigotovim gusariki. Цікава назва, що? Але у цієї страви не тільки назва цікаве, але і процес приготування оригінальний. А який смачною і ситної виходить випічка! … Вам сподобається!
Сьогодні я розповім вам, як приготувати листкові пиріжки з фаршем і овочами. Назва у цієї смачної страви оригінальне і цікаве - гусарікі. Випічка нагадує чи то слойку, то чи відкритий пиріжок. Але готувати її зовсім нескладно. А з начинкою можна експериментувати і додавати інгредієнти на свій смак. М'які, соковиті і ароматні гусарікі сподобаються всім членам вашої родини, а дітей можна підключити до формування цих пиріжків.
- Фарш - 500 грам
- Мал - 1/2 склянки
- Морква - 1 штука
- Болгарський перець - 1/2 штуки
- Зелена цибуля - 1/4 пучка
- Яйце - 2 штуки(1- в фарш)
- Сир - 50 грам
- Стебла селери - 1-2 штук
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Чорний мелений перець - 2-3 Щепоток
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
- Без дріжджове листкове тісто - 500 грам
Насамперед дістанемо бездріжджове листкове тісто з морозилки і відварити рис.
Пару хвилин обсмажуємо на рослинному маслі селера, порізаний невеликими шматочками. Додаємо дрібно нарізаний болгарський перець і теж смажимо, помішуючи, 1-2 хвилини.
Морквину тремо на дрібній тертці і додаємо на сковороду до інших овочів.
Через 3 хвилини додаємо дрібно нарізану зелену цибулю, перемішуємо і смажимо 1-2 хвилини. А потім прибираємо з вогню і ставимо остигати.
Тим часом в фарш додаємо яйце, сіль і перець. Добре все вимішуємо.
Тепер додаємо до фаршу рис і овочеву суміш. Добре все перемішуємо.
Фарш готовий, приступимо до тесту. Готове тісто потрібно тонко розкачати, а потім розрізаємо його на 12 прямокутників.
В 6 прямокутниках робимо круглий отвір склянкою чи формою.
На інші прямокутники викладаємо фарш, а потім накриваємо прямокутником з отвором.
Виделкою акуратно защипуємо краю. Потім викладаємо гусарікі на деко, змащуємо кожен збитим яйцем.
Зверху посипаємо тертим сиром, відправляємо гусарікі в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Готові гусарікі подавайте зі свіжою зеленню і овочами.