Листкові пиріжки на сніданок
(покроковий рецепт з фото)
Під час сніданку можна побалувати себе чимось смачним, тому розповім, як приготувати листкові пиріжки на сніданок, дуже простий, але від цього не менш смачний варіант випічки з ягодами і фруктами.
День найкраще починати з чогось смачного і солодкого, щоб підняти настрій собі і своїм близьким. Листкові пиріжки на сніданок - відмінний варіант такого сніданку, особливо смачні вони з гарячим шоколадом або молочним коктейлем. В якості прикраси ви можете взяти будь-які фрукти і ягоди, наприклад, додати грушу, сливи або абрикоси. Злегка солонуватий сир надає особливу родзинку цієї випічці, тому обов'язково використовуйте його для приготування крему.
- Листкове тісто - 500-700 грам
- Вершковий сир - 170 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Ванілін - 1 щіпка
- Збите яйце - 1 штука
- Фрукти та ягоди - 1 Склянка (будь-які за смаком)
1. Листкове тісто вийміть з упаковки і злегка розкачайте качалкою. Потім виріжте кола склянкою, це будуть наші пиріжки. На кожному колі за допомогою склянки трохи менше діаметром видавіть ще одне коло.
2. Приготуйте крем: вершковий сир добре змішайте з цукром, цедрою лимона, лимонним соком і ваніліном. Нанесіть крем за допомогою ложки в центр кожного пиріжка.
3. Далі наріжте фрукти і ягоди на невеликі шматочки і прикрасьте ними пиріжки (у мене це нектарин, полуниця і вишня). Злегка збитим яйцем змастіть краю пиріжків і присипте їх цукром, щоб потім утворилася хрустка скоринка.
4. Випікайте пиріжки на застеленому пергаментним папером деку в розігрітій до 200 градусів духовці 10-15 хвилин. Смачного!