Рецепт Листкові булочки від Рішара Бертіно фото

Листкові булочки від Рішара Бертіно
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка , Булочки
Кількість порцій: 5
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо вам хочеться оригінально сформувати хлібобулочні вироби, подивіться, як приготувати листкові булочки від Рішара Бертіно - легкі в приготуванні, повітряні і смачні дріжджові булочки.

Опис приготування:

Дріжджові булочки можна назвати найпростішими в приготуванні, так як всього лише потрібно замісити тісто, дати йому постояти при кімнатній температурі і сформувати булочки. У цьому рецепті я покажу оригінальний спосіб формування булочок, завдяки якому вони знаходять листкову структуру. Полягає така формування в тому, що заготовки майбутніх булочок необхідно складати один на одного, перемазуючи шари водою. Завдяки цьому булочки виходять високими, красивими і повітряними.

  • Борошно - 500 грам
  • Вода - 350 грам
  • Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Цукор - 2 чайних ложки
листкові булочки від Рішара Бертіно - фото крок 1
1. Теплу воду змішайте з дріжджами, цукром і сіллю. Просійте борошно, викладіть тісто на присипану борошном поверхню і замісити тісто змазаними рослинним маслом руками. Місіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
листкові булочки від Рішара Бертіно - фото крок 2
2. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 час. Поверхня присипте борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 5 мм. За допомогою склянки виріжте кухлі.
листкові булочки від Рішара Бертіно - фото крок 3
3. Деко застеліть пергаментом і злегка змастіть рослинною олією. Викладіть кружки тіста один на одного, змащуючи їх водою. Булочка повинна складатися з чотирьох кіл. Верх булочок змастіть водою і посипте кунжутом.
листкові булочки від Рішара Бертіно - фото крок 4
4. Залиште при кімнатній температурі, щоб вони підійшли. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Смачного!

Схожі рецепти