Листкові булочки від Рішара Бертіно
(покроковий рецепт з фото)
Якщо вам хочеться оригінально сформувати хлібобулочні вироби, подивіться, як приготувати листкові булочки від Рішара Бертіно - легкі в приготуванні, повітряні і смачні дріжджові булочки.
Дріжджові булочки можна назвати найпростішими в приготуванні, так як всього лише потрібно замісити тісто, дати йому постояти при кімнатній температурі і сформувати булочки. У цьому рецепті я покажу оригінальний спосіб формування булочок, завдяки якому вони знаходять листкову структуру. Полягає така формування в тому, що заготовки майбутніх булочок необхідно складати один на одного, перемазуючи шари водою. Завдяки цьому булочки виходять високими, красивими і повітряними.
- Борошно - 500 грам
- Вода - 350 грам
- Дріжджі сухі - 2 чайних ложки
- Сіль - 2 чайних ложки
- Цукор - 2 чайних ложки
1. Теплу воду змішайте з дріжджами, цукром і сіллю. Просійте борошно, викладіть тісто на присипану борошном поверхню і замісити тісто змазаними рослинним маслом руками. Місіть тісто, поки воно не перестане липнути до рук.
2. Накрийте тісто рушником і залиште в теплому місці на 1 час. Поверхня присипте борошном і розкачайте тісто в пласт товщиною 5 мм. За допомогою склянки виріжте кухлі.
3. Деко застеліть пергаментом і злегка змастіть рослинною олією. Викладіть кружки тіста один на одного, змащуючи їх водою. Булочка повинна складатися з чотирьох кіл. Верх булочок змастіть водою і посипте кунжутом.
4. Залиште при кімнатній температурі, щоб вони підійшли. Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці протягом 15-20 хвилин. Смачного!