Рецепт Листкові сирні булочки фото

Листкові сирні булочки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто , Молочні продукти , Сир , Листкове тісто
Вегетаріанське харчування
На обід , На полуденок
Випічка , Страви з начинкою , Булочки , Солоне
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Булочки з сиром припадуть до смаку всім любителям несолодкої випічки. Приготуйте їх на обід або полудень. Так само їх можна приготувати з вечора і взяти з собою на роботу.

Опис приготування:

Листкові булочки з хрусткою скоринкою… ммм, неможливо відірватися. Спробуйте їх приготувати і насолодитеся цим смаком. За бажанням начинку можна урізноманітнити. Просто додайте шинку або, наприклад, гриби.

  • Борошно - 500 грам
  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Вершкове масло - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - в начинку)
  • Яйце - 1 штук
  • Дріжджі пресовані - 25 грам
  • Цукор - 1 Ст. Ложок
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Жовток яєчний - 1 штук
  • Сир твердий - 150 грам
листкові сирні булочки - фото крок 1
Розчиніть дріжджі в теплій воді. Додайте солі і цукор.
листкові сирні булочки - фото крок 2
Додайте яйце, розтоплене масло і борошно. Замісити тісто.
листкові сирні булочки - фото крок 3
Дайте тісту підійти в теплому місці протягом 1 годину.
листкові сирні булочки - фото крок 4
Розкачайте тісто, посипте тертим маслом і скрутіть в рулет.
листкові сирні булочки - фото крок 5
Потім рулет розкачайте ще раз в тонкий шар тіста. Наріжте на квадрати і змастіть невеликою кількістю розтопленого масла. Викладіть в центр тертий сир.
листкові сирні булочки - фото крок 6
З'єднайте всі куточки в центрі. Змастіть булочки жовтком і посипте кунжутом. Поставте запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів, з 20 хвилин.
листкові сирні булочки - фото крок 7
Трохи остудіть і угощайтесь. Смачного!

Схожі рецепти