Листкові сирні булочки
(покроковий рецепт з фото)
Булочки з сиром припадуть до смаку всім любителям несолодкої випічки. Приготуйте їх на обід або полудень. Так само їх можна приготувати з вечора і взяти з собою на роботу.
Листкові булочки з хрусткою скоринкою… ммм, неможливо відірватися. Спробуйте їх приготувати і насолодитеся цим смаком. За бажанням начинку можна урізноманітнити. Просто додайте шинку або, наприклад, гриби.
- Борошно - 500 грам
- Молоко - 250 мілілітрів
- Вершкове масло - 100 грам(50 г - в тісто, 50 г - в начинку)
- Яйце - 1 штук
- Дріжджі пресовані - 25 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложок
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Жовток яєчний - 1 штук
- Сир твердий - 150 грам
Розчиніть дріжджі в теплій воді. Додайте солі і цукор.
Додайте яйце, розтоплене масло і борошно. Замісити тісто.
Дайте тісту підійти в теплому місці протягом 1 годину.
Розкачайте тісто, посипте тертим маслом і скрутіть в рулет.
Потім рулет розкачайте ще раз в тонкий шар тіста. Наріжте на квадрати і змастіть невеликою кількістю розтопленого масла. Викладіть в центр тертий сир.
З'єднайте всі куточки в центрі. Змастіть булочки жовтком і посипте кунжутом. Поставте запікатися в духовку, розігріту до 200 градусів, з 20 хвилин.
Трохи остудіть і угощайтесь. Смачного!