Листкові булочки з маком
(покроковий рецепт з фото)
Листкові булочки з маком готуються протягом 20-25 хвилин. Коли гості на порозі і треба швидко щось придумати до чаю, листкові булочки - чудовий вихід. Зробимо їх з готового листкового тіста. Поїхали!
Листкові булочки з маком сподобаються і вашим домашнім, і гостям. А готувати їх дуже просто. Готове листкове тісто розгортаємо, присипаємо цукром, загортаємо в кілька шарів, посипаємо маком, нарізаємо і в духовку. Удачі в приготуванні!
- Готове листкове тісто - 400 грам (дріжджове або бездріжджове)
- Цукор - 5-6 Ст. Ложок
- Мак - 5-6 Ст. Ложок
- Яйце - 1-2 штук
1. Тісто злегка розкачайте на присипаному столі борошні. Посипте поверхню цукром і складіть рулетом в три шари. Величину рулету можна зробити на свій смак. Я ділю всі тісто на три частини і з них роблю рулети.
2. Збийте вінчиком одне яйце і змастіть кожен рулет. Потім посипте маком і наріжте кубиками.
3. Викладіть поки ще плоскі булочки на застелений пергаментом деко, залишивши між ними трохи місця. Відправляйте в розігріту до 180 градусів духовку на 18-20 хвилин. Слідкуйте за готовністю. Булочки піднімуться і стануть золотистими. Смачного!