Рецепт Листкова капуста по-трансільванський фото

Листкова капуста по-трансільванський
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Овочі, Капуста, Квашена капуста
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Листкова капуста по-трансільванський - дуже смачне румунське національне блюдо, чимось віддалено нагадує ліниві голубці. Смачна страва з простих і доступних інгредієнтів.

Наскільки знаю, правильна назва цієї страви звучить саме так - листкова капуста по-трансільванський. Правда, на авторство оригінального автентичного рецепта не претендую - можливо, в Румунії цю страву готують трохи інакше. Втім, яка різниця - головне, що виходить дуже смачно

  • Капуста квашена - 1, 2 кілограма
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Фарш свинячий - 1/2 кілограма
  • Ковбаса домашня - 1 штука
  • Томатна паста - 1 Ст. Ложка
  • Крем - 250 грам
  • Паприка мелена - 1 Ст. Ложка
  • Рис круглозерний - 100 грам
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 1
Ось наші інгредієнти. Відразу скажу, що при бажанні квашену капусту можна замінити свіжою, а фарш можна взяти будь-який - свинячий, яловичий, курячий або змішаний.
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 2
Беремо толстодонную каструлю або гусятницю. Обсмажуємо в ній дрібно нарізану цибулю до рум'яності, потім додаємо в каструлю капусту і паприку. Наливаємо в каструлю приблизно стакан води або бульйону і тушкуємо капусту 10-15 хвилин.
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 3
Рис відварюємо до готовності.
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 4
В іншій сковороді розігріваємо жир або масло, додаємо фарш і трохи дрібно нарізаної цибулі. Обсмажуємо до напівготовності, потім заливаємо томатною пастою і тушкуємо до готовності фаршу.
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 5
Копчені ковбаски нарізаємо кружечками.
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 6
Беремо форму для випікання. На дно викладаємо третю частину капусти, потім половину рису і половину м'яса з ковбасками (шарами).
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 7
Злегка поливаємо все сметаною, після чого повторюємо процедуру: третину капусти, інша половина рису, інша половина м'яса, і залишилася третина капусти. Зверху все рясно змащуємо сметаною.
листкова капуста по-трансільванський - фото крок 8
Ставимо форму для запікання в духовку і запікаємо 20-25 хвилин при 170 градусах. Готово!

Схожі рецепти