Рецепт Трансільванський яблучний пиріг фото

Трансільванський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Фрукти , Яблука
Вагітним і годуючим
На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Солодке , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Яблука - фрукт всесезонний, так що саме час пекти яблучні пироги. Сьогодні представляю трансільванський яблучний пиріг, дуже смачний, рекомендую!

Опис приготування:

Якщо ви вже перепробували безліч рецептів яблучних пирогів, але не пробували трансільванський пиріг, сьогодні саме час, коли варто це зробити. Дивіться покроковий рецепт і радуйте своїх рідних і близьких!

  • Борошно - 180 грам
  • Цукор - 200 грам
  • Вершкове масло - 120 грам (кімнатної температури)
  • Яйця - 2 штуки
  • Яблука - 2-3 штук (вага яблук 500-750 грам)
  • Ром - 5 Ст. Ложок (або коньяк, бренди, горілка, віскі)
  • Пакетик ванільного цукру - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Розпушувач - 1 Чайна ложка
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 2
Насамперед займіться начинкою, для цього очистіть яблука від серцевини і шкірки.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 3
Наріжте яблука тонкими пластинками, додайте до них родзинки, 100 грам цукру і 5 ст. Ложок рому або будь-якого іншого міцного алкоголю. Час від часу перемішуйте, щоб яблучна начинка рівномірно просочилася. У такому вигляді начинку рекомендується тримати кілька годин.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 4
Змішайте борошно, розпушувач, щіпку солі, 90 грам вершкового масла і 60 грам цукру.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 5
Перетріть все в дрібну крихту.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 6
Застелите дно рознімної форми папером для випічки. Змастіть форму вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть крихту, рівномірно розподіліть, зробіть бортики.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 7
Викладіть начинку, випікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 8
Поки пиріг випікається, приготуйте заливку. Для цього змішайте 2 яйця, 40 грам цукру і 30 грам вершкового масла. Влийте повністю або частково залишки яблучного соку і алкоголю, які залишилися при наполяганні яблук, добре розмішайте.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 9
Дістаньте пиріг з духовки.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 10
Залийте пиріг підготовленої заливкою і знову відправте в духовку на 10-15 хвилин.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 11
Готовий пиріг охолодіть, акуратно пройдіться ножем або кулінарним шпателем уздовж бортів, щоб витягти пиріг.
трансільванський яблучний пиріг - фото крок 12
Подавайте пиріг охолодженим до кімнатної температури, він виглядає дуже привабливо і при цьому дуже смачний, особливу нотку в смаку надає ром.

Схожі рецепти