Трансільванський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 2 г. 0 хв.
Яблука - фрукт всесезонний, так що саме час пекти яблучні пироги. Сьогодні представляю трансільванський яблучний пиріг, дуже смачний, рекомендую!
Опис приготування:
Якщо ви вже перепробували безліч рецептів яблучних пирогів, але не пробували трансільванський пиріг, сьогодні саме час, коли варто це зробити. Дивіться покроковий рецепт і радуйте своїх рідних і близьких!
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам (кімнатної температури)
- Яйця - 2 штуки
- Яблука - 2-3 штук (вага яблук 500-750 грам)
- Ром - 5 Ст. Ложок (або коньяк, бренди, горілка, віскі)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
Насамперед займіться начинкою, для цього очистіть яблука від серцевини і шкірки.
Наріжте яблука тонкими пластинками, додайте до них родзинки, 100 грам цукру і 5 ст. Ложок рому або будь-якого іншого міцного алкоголю. Час від часу перемішуйте, щоб яблучна начинка рівномірно просочилася. У такому вигляді начинку рекомендується тримати кілька годин.
Змішайте борошно, розпушувач, щіпку солі, 90 грам вершкового масла і 60 грам цукру.
Перетріть все в дрібну крихту.
Застелите дно рознімної форми папером для випічки. Змастіть форму вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть крихту, рівномірно розподіліть, зробіть бортики.
Викладіть начинку, випікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.
Поки пиріг випікається, приготуйте заливку. Для цього змішайте 2 яйця, 40 грам цукру і 30 грам вершкового масла. Влийте повністю або частково залишки яблучного соку і алкоголю, які залишилися при наполяганні яблук, добре розмішайте.
Дістаньте пиріг з духовки.
Залийте пиріг підготовленої заливкою і знову відправте в духовку на 10-15 хвилин.
Готовий пиріг охолодіть, акуратно пройдіться ножем або кулінарним шпателем уздовж бортів, щоб витягти пиріг.
Подавайте пиріг охолодженим до кімнатної температури, він виглядає дуже привабливо і при цьому дуже смачний, особливу нотку в смаку надає ром.