Трансільванський яблучний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
Яблука - фрукт всесезонний, так що саме час пекти яблучні пироги. Сьогодні представляю трансільванський яблучний пиріг, дуже смачний, рекомендую!
Якщо ви вже перепробували безліч рецептів яблучних пирогів, але не пробували трансільванський пиріг, сьогодні саме час, коли варто це зробити. Дивіться покроковий рецепт і радуйте своїх рідних і близьких!
- Борошно - 180 грам
- Цукор - 200 грам
- Вершкове масло - 120 грам (кімнатної температури)
- Яйця - 2 штуки
- Яблука - 2-3 штук (вага яблук 500-750 грам)
- Ром - 5 Ст. Ложок (або коньяк, бренди, горілка, віскі)
- Пакетик ванільного цукру - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка

Підготуйте інгредієнти.

Насамперед займіться начинкою, для цього очистіть яблука від серцевини і шкірки.

Наріжте яблука тонкими пластинками, додайте до них родзинки, 100 грам цукру і 5 ст. Ложок рому або будь-якого іншого міцного алкоголю. Час від часу перемішуйте, щоб яблучна начинка рівномірно просочилася. У такому вигляді начинку рекомендується тримати кілька годин.

Змішайте борошно, розпушувач, щіпку солі, 90 грам вершкового масла і 60 грам цукру.

Перетріть все в дрібну крихту.

Застелите дно рознімної форми папером для випічки. Змастіть форму вершковим маслом і присипте борошном. Викладіть крихту, рівномірно розподіліть, зробіть бортики.

Викладіть начинку, випікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 30 хвилин.

Поки пиріг випікається, приготуйте заливку. Для цього змішайте 2 яйця, 40 грам цукру і 30 грам вершкового масла. Влийте повністю або частково залишки яблучного соку і алкоголю, які залишилися при наполяганні яблук, добре розмішайте.

Дістаньте пиріг з духовки.

Залийте пиріг підготовленої заливкою і знову відправте в духовку на 10-15 хвилин.

Готовий пиріг охолодіть, акуратно пройдіться ножем або кулінарним шпателем уздовж бортів, щоб витягти пиріг.

Подавайте пиріг охолодженим до кімнатної температури, він виглядає дуже привабливо і при цьому дуже смачний, особливу нотку в смаку надає ром.