Лінцську торт
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам здивувати гостей цим класичним рецептом Лінцську торта, - в Австрії, як відомо, знають толк в солодощах, а цей торт і готується просто, і багато часу у вас не відніме. Смачно!
Такий рецепт приготування Лінцську торта мені подобається своєю універсальністю, - горіхи, наприклад, я використовую звичайні волоські (замість фундука або мигдалю, як в оригінальному рецепті), а ревінь успішно замінюється яблуками, або будь-якими іншими фруктами. До речі, не забувайте про те, що ревінь досить кислий і терпкий, тому і цукру в начинку кладемо досить багато. Якщо ж ви робите Лінцську торт в домашніх умовах, скажімо, з апельсинами, - то кількість цукру, звичайно ж, краще зменшити. Словом, експериментуйте, адже тепер і ви знаєте, як приготувати Лінцську торт!
- Ревінь - 600 грам (можна замінити яблуками)
- Цукор - 200 грам(100 грам - в тісто, 100 грам - для начинки)
- Борошно - 200 грам
- Мелені горіхи - 200 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Яйця - 2 штуки
1. Починаємо робити тісто. Змішуємо всі сухі компоненти - цукор, горіхи, борошно. Можна додати дрібку солі
2. Масло охолоджуємо, ріжемо на кубики, і додамо до сухої суміші
3. Перетираємо руками в крихту. Забиваємо 2 яйця, замішуємо, і обмотуємо харчовою плівкою. Залишимо в холодильнику на якийсь час.
4. Тим часом ревінь моєму, чистим, нарізаємо шматочками, і варимо разом з цукром кілька хвилин.
5. Відкинемо на друшляк, щоб зайва вода стекла. Остужаем.
6. Тепер в форму для запікання поміщаємо половину тіста, щоб були бортики. Викладаємо начинку, і з залишків тіста формуємо джгутики. Прикрашаємо зверху, - і в розігріту духовку на півгодини!