Лимонний пиріг з начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Це класичний рецепт лимонного пирога з начинкою. Вже не знаю чому, але випічка з цитрусами нашими господинями майже не вивчена. А ось на Заході готують незвичайні лимонні пироги. Спробуйте новинку!
Лимонний пиріг з начинкою в домашніх умовах готується дуже легко, і я з радість поділюся рецептом з вами! Усе, хто любить цікаві варіанти кисло-солодкої випічки, будуть задоволені. Спробуйте, це дуже смачно.
- Сметана жирна - 250 грам
- Вершкове масло - 113 грам
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно - 1.5 склянки
- Лимони - 2 штуки
- Сода - 1/2 чайних ложки
1. Змішаємо до однорідності сметану, трохи підтале масло і соду. Найкраще робити це міксером: консистенція вийде більш пишна. Потім додамо 1/3 від усієї кількості цукру, і потроху насипом борошно. Тісто ретельно перемішати і відправимо постояти в холодильник.
2. Ось так тісто має виглядати. Відділимо від нього приблизно одну чверть (від загальної кількості), решта ж розгортає в пласт за величиною форми, формуючи бортики.
3. Зробимо начинку. Для цього за допомогою комбайна або блендера змішаємо лимони і цукор, що залишився. Викладаємо поверх тесту.
4. Що залишився шматок тіста розкачати і накладемо зверху. Випікаємо пиріг в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин. Посипаємо цукровою пудрою - і подаємо!