Лимонний кекс з майонезом
(покроковий рецепт з фото)
Не дивуйтесь, якщо почуєте, що солодку випічку роблять на майонезі. Кекс вийде вологим і соковитим, з красивою глазур'ю. А як вам рецепт, як приготувати лимонний кекс з майонезом?
Дуже багато хто купує готову випічку або роблять її з використанням сухої суміші для кексів. Звичайно, так набагато простіше і швидше, але можна піти більш традиційному варіанту. Готовий кекс просочують лимонним соком і прикрашають лимонної глазур'ю. Такий десерт можна приготувати на Великдень, зробити на полуденок або на інше свято.
- Вершкове масло - 240 грам
- Цукор - 2, 5 склянки
- Лимон - 4 штуки(tsedra і сік)
- Майонез - 0, 5 склянки
- Рослинна олія - 1/4 склянки
- Лимонний екстракт - 2 чайних ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 6 штук
- Борошно - 4 склянки
- Розпушувач - 2 чайних ложки
- Сода - 1/4 чайних ложки
- Цукрова пудра - 2 склянки
1. Вимийте гарненько лимони, а краще обдати їх окропом. Натріть цедру 4 лимонів і вичавити сік.
2. Змішайте 2 склянки цукру з вершковим маслом і цедрою 3 лимонів.
3. Додайте в миску майонез, рослинна олія, лимонний екстракт, 1 столову ложку лимонного соку, сіль. Збийте все до утворення пухнастої і однорідної маси.
4. Додайте яйця в 3 підходу, збийте суміш міксером після кожного додавання.
5. В іншій ємності змішайте борошно, розпушувач, соду.
6. Додайте сухі інгредієнти в миску до масла, майонезу і яєць, за допомогою лопатки перемішайте все.
7. Розділити тісто між 2 формами для випічки, розрівняйте.
8. Запікайте кекс в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Дістаньте кекс і залиште його на 10 хвилин.
9. Змішайте цукрову пудру, цедру одного лимона, 3 столові ложки лимонного соку до утворення глазурі.
10. Змішайте лимонний сік (близько 1/3 склянки) і цукор, стільки ж, скільки соку. Надішліть в мікрохвильовку на 45 секунд, щоб розтопилися крупинки.
11. Трохи остиглі кекси проткніть зубочисткою (близько 20-30 проколів).
12. Приготовленої глазур'ю просочіть обидва кексу і залиште до охолодження.
13. Акуратно дістаньте остиглий кекс з форми, прикрасьте глазур'ю. Зачекайте до її застигання і насолоджуйтеся випічкою.