Лимонний кекс-пудинг
(покроковий рецепт з фото)
Люблю страви на межі, тобто. Які не можна назвати конкретним визначенням. Так часто трапляється з десертами. У таких варіант можна по-справжньому проявити фантазію. Давайте спробуємо це разом!
Сьогодні ви вивчите, як приготувати лимонний кекс-пудинг. Зовні він схожий на кекс в формочке, але за текстурою відчувається, що це пудинг: густий, з невеликою кількістю борошна. Ретельно збивайте яйця, щоб при запіканні маса не осіла. Так як я люблю кислинку, то начинка з лимоном підійшла ідеально.
- Молоко - 240 мілілітрів
- Яйце - 3 штуки
- Цукор білий - 200 грам
- Борошно пшеничне - 6 Ст. Ложок
- Лимонний сік - 6 Ст. Ложок
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цедра лимону - 2 чайних ложки
- Сіль - 0, 25 чайних ложки
1. У глибокій мисці з'єднайте разом молоко, яєчні жовтки, розтоплене масло, сіль, цукор, цедру і сік лимона. Все перемішайте.
2. В іншому посуді збийте білки до стійких піків.
3. Потім акуратно додайте білки в основну масу, замішуючи єдину консистенцію.
4. У духовку поставте посуд з рідиною знизу. Тісто розлийте в формочки для кексів.
5. Запікайте кекси-пудинги в духовці при 180 градусах протягом 45 хвилин. Подавайте десерт теплим. Додайте цукрову пудру, фрукти і ягоди за бажанням. Приємного чаювання!