Лимонний пудинг в формочках
(покроковий рецепт з фото)
Мені подобається експериментувати на кухні, але буває, знаходжу рецепти, в яких нічого міняти, настільки вони ідеальні. Ось один з таких, як приготувати лимонний пудинг в формочках.
Люблю смак лимона в десертах, він дає приємний аромат. Такий десерт дуже легкий, виглядає апетитно і привабливо. Його можна нічим не прикрашати, а є так. Консистенція готового десерту внизу буде схожа на крем, а зверху добре запечена. Перед подачею на стіл дайте десерту постояти близько 10 хвилин.
- Яйця - 1 штука
- Сіль - 1 щіпка
- Вершкове масло - 2 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Цукор - 1/4 склянки
- Лимон - 1 штука
- Молоко - 1/3 склянки
1. Відокремте білок від жовтка, до жовтка додайте вершкове масло. А в ще одну миску викладіть борошно, сіль і цукор.
2. Білок відправте в холодильник, збийте масло з курячим жовтком, змішайте сухі інгредієнти.
3. Влийте молоко до суміші масла і жовтка, додайте цедру одного лимона, сік половинки.
4. Збийте охолоджений курячий білок до м'яких піків.
5. Введіть до маслу і жовтка борошно, перемішайте, в найостаннішу чергу акуратно додайте збиті білки, перемішайте лопаткою.
6. Змастіть форми для випічки рослинним маслом, розкладіть тісто. Поставте форми в більшу форму для випічки з водою, щоб вони були занурені до половини.
7. Запікайте в розігрітій до 175 градусів духовці 35 хвилин.
8. Дістаньте пудинг з духовки і залиште його на 10 хвилин, потім подавайте.