Лихоманка, запечена в фользі
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Порадуйте своїх гостей смачним рибним блюдом за допомогою цього рецепта тріски, запеченої у фользі. Риба з овочами і спеціями стане прикрасою будь-якого святкового столу.
Опис приготування:
Для приготування тріски, запеченої у фользі, вам знадобиться свіжа або свіжозаморожена риба, бажано, вже без голови і нутрощів. Якщо так не пощастило - то потрошимо рибку заздалегідь. Якщо вам не подобається цибуля-порей або його просто не купити - сміливо використовуйте селера, мої домочадці його просто не виносять, ось і довелося експериментувати. Раджу взяти приправи для риби, не пам'ятаю як вона називається, але на ній рибка була)
- Лихоманка - 1 кілограм
- Цибуля - 1-2 штук
- Цибуля-пориста - 80 грам
- Імбир - 1 Чайна ложка
- Помідори - 3 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Сіль, перець, спеції - За смаком
Для початку займемося рибою: приправити сіллю, поперчіть, додайте спецій. Відставте.
Натріть імбир на тертці, цибуля-порей і простий лук шаткуємо.
Ріжемо помідори і подрібнюємо часник.
Обсмажуємо на сковороді.
Чекаємо, поки випарується частина рідини і не вийде кашка.
Тим часом ріжемо лук і помідори тонко кільцями.
Викладаємо на фольгу рибу, перекладаємо її цибулею і помідорами, шарами як на фото.
Акуратно і ретельно закриваємо фольгу. Відправляємо в духовку на 40-45 хвилин при 190 З.
Поки риба запікається, можна відварити рис на гарнір і зробити соус. Змішайте кефір і сметану, дрібно пошинкуйте зелень і солоні огірочки. Змішайте.
Готову тріску, запечену у фользі поливаємо соусом перед подачею.
Смачного!
Готову тріску, запечену у фользі поливаємо соусом перед подачею.
Смачного!