Лихоманка, запечена в духовці під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 55 хв.
Продовжую робити прості гарячі, які до смаку не поступаються багатьом складним. Якщо ви вибрали якісний головний інгредієнт (у мене це свіжозаморожена риба), то все повинно вийти смачно.
Опис приготування:
Прочитайте про те, як приготувати тріску, запечену в духовці під соусом. Цього разу пішла на експеримент. До звичної вершкової заливки додала томатний сік. Він дуже добре поєднується з іншими продуктами, морквою і цибулею. По-моєму в садку і школі в їдальні давали подібне блюдо.
- Лихоманка - 700 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 3-4 штук
- Вершки - 200 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Лук чистий і PROMON. Наріжте його півкільцями, а потім четвертинками.
Морква промийте, почистіть і натріть на тертці для корейської моркви.
Якщо необхідно, необхідно розморозити рибу. Видаліть хвости, плавники і голови. Наріжте тушку на шматочки в 2 см завтовшки.
Рибу посоліть і поперчіть. Обваляйте шматочки в борошні. Злегка обсмажте їх на рослинному маслі з обох сторін.
Потім в цьому ж маслі, вже без тріски, обсмажити цибулю до прозорості.
Потім приберіть лук, і там же обсмажте моркву пару хвилин.
Візьміть жароміцний посуд, наприклад, чавунну сковороду, змастіть її маслом. У нижній частині вставки риби, зверху накрийте її цибулею і морквою.
Помідори очистіть від шкірки, і пропустіть їх через м'ясорубку або соковижималку.
У сік додайте перець, сіль, вершки і цукор. Добре перемішайте соус.
Соусом залийте рибу з овочами. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте в ній блюдо протягом 30 хвилин.
До готового гарячого додайте нарізану кріп. Смачного!