Рецепт Лихоманка, запечена в духовці під соусом фото

Лихоманка, запечена в духовці під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Низькокалорійні, ПП рецепти, Для діабетиків
На обід, На вечерю
Гарячі страви

Продовжую робити прості гарячі, які до смаку не поступаються багатьом складним. Якщо ви вибрали якісний головний інгредієнт (у мене це свіжозаморожена риба), то все повинно вийти смачно.

Прочитайте про те, як приготувати тріску, запечену в духовці під соусом. Цього разу пішла на експеримент. До звичної вершкової заливки додала томатний сік. Він дуже добре поєднується з іншими продуктами, морквою і цибулею. По-моєму в садку і школі в їдальні давали подібне блюдо.

  • Лихоманка - 700 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Помідор - 3-4 штук
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 1
Лук чистий і PROMON. Наріжте його півкільцями, а потім четвертинками.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 2
Морква промийте, почистіть і натріть на тертці для корейської моркви.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 3
Якщо необхідно, необхідно розморозити рибу. Видаліть хвости, плавники і голови. Наріжте тушку на шматочки в 2 см завтовшки.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 4
Рибу посоліть і поперчіть. Обваляйте шматочки в борошні. Злегка обсмажте їх на рослинному маслі з обох сторін.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 5
Потім в цьому ж маслі, вже без тріски, обсмажити цибулю до прозорості.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 6
Потім приберіть лук, і там же обсмажте моркву пару хвилин.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 7
Візьміть жароміцний посуд, наприклад, чавунну сковороду, змастіть її маслом. У нижній частині вставки риби, зверху накрийте її цибулею і морквою.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 8
Помідори очистіть від шкірки, і пропустіть їх через м'ясорубку або соковижималку.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 9
У сік додайте перець, сіль, вершки і цукор. Добре перемішайте соус.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 10
Соусом залийте рибу з овочами. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте в ній блюдо протягом 30 хвилин.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 11
До готового гарячого додайте нарізану кріп. Смачного!

Схожі рецепти