Лихоманка, запечена в духовці під соусом
(покроковий рецепт з фото)
Продовжую робити прості гарячі, які до смаку не поступаються багатьом складним. Якщо ви вибрали якісний головний інгредієнт (у мене це свіжозаморожена риба), то все повинно вийти смачно.
Прочитайте про те, як приготувати тріску, запечену в духовці під соусом. Цього разу пішла на експеримент. До звичної вершкової заливки додала томатний сік. Він дуже добре поєднується з іншими продуктами, морквою і цибулею. По-моєму в садку і школі в їдальні давали подібне блюдо.
- Лихоманка - 700 грам
- Ріпчаста цибуля - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 3-4 штук
- Вершки - 200 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Кріп - 1 пучок
- Сіль - За смаком
- Чорний мелений перець - За смаком
Лук чистий і PROMON. Наріжте його півкільцями, а потім четвертинками.
Морква промийте, почистіть і натріть на тертці для корейської моркви.
Якщо необхідно, необхідно розморозити рибу. Видаліть хвости, плавники і голови. Наріжте тушку на шматочки в 2 см завтовшки.
Рибу посоліть і поперчіть. Обваляйте шматочки в борошні. Злегка обсмажте їх на рослинному маслі з обох сторін.
Потім в цьому ж маслі, вже без тріски, обсмажити цибулю до прозорості.
Потім приберіть лук, і там же обсмажте моркву пару хвилин.
Візьміть жароміцний посуд, наприклад, чавунну сковороду, змастіть її маслом. У нижній частині вставки риби, зверху накрийте її цибулею і морквою.
Помідори очистіть від шкірки, і пропустіть їх через м'ясорубку або соковижималку.
У сік додайте перець, сіль, вершки і цукор. Добре перемішайте соус.
Соусом залийте рибу з овочами. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте в ній блюдо протягом 30 хвилин.
До готового гарячого додайте нарізану кріп. Смачного!