Рецепт Лихоманка, запечена в духовці під соусом фото

Лихоманка, запечена в духовці під соусом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , ПП рецепти , Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6
Час приготування: 55 хв.

Продовжую робити прості гарячі, які до смаку не поступаються багатьом складним. Якщо ви вибрали якісний головний інгредієнт (у мене це свіжозаморожена риба), то все повинно вийти смачно.

Опис приготування:

Прочитайте про те, як приготувати тріску, запечену в духовці під соусом. Цього разу пішла на експеримент. До звичної вершкової заливки додала томатний сік. Він дуже добре поєднується з іншими продуктами, морквою і цибулею. По-моєму в садку і школі в їдальні давали подібне блюдо.

  • Лихоманка - 700 грам
  • Ріпчаста цибуля - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки
  • Помідор - 3-4 штук
  • Вершки - 200 мілілітрів
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Кріп - 1 пучок
  • Сіль - За смаком
  • Чорний мелений перець - За смаком
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 1
Лук чистий і PROMON. Наріжте його півкільцями, а потім четвертинками.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 2
Морква промийте, почистіть і натріть на тертці для корейської моркви.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 3
Якщо необхідно, необхідно розморозити рибу. Видаліть хвости, плавники і голови. Наріжте тушку на шматочки в 2 см завтовшки.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 4
Рибу посоліть і поперчіть. Обваляйте шматочки в борошні. Злегка обсмажте їх на рослинному маслі з обох сторін.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 5
Потім в цьому ж маслі, вже без тріски, обсмажити цибулю до прозорості.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 6
Потім приберіть лук, і там же обсмажте моркву пару хвилин.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 7
Візьміть жароміцний посуд, наприклад, чавунну сковороду, змастіть її маслом. У нижній частині вставки риби, зверху накрийте її цибулею і морквою.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 8
Помідори очистіть від шкірки, і пропустіть їх через м'ясорубку або соковижималку.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 9
У сік додайте перець, сіль, вершки і цукор. Добре перемішайте соус.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 10
Соусом залийте рибу з овочами. Розігрійте духовку до 200 градусів. Запікайте в ній блюдо протягом 30 хвилин.
лихоманка, запечена в духовці під соусом - фото крок 11
До готового гарячого додайте нарізану кріп. Смачного!

Схожі рецепти