Рецепт Ленінградські пампушки фото

Ленінградські пампушки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок
Випічка

Пампушки можна назвати нашим національним блюдом, як наприклад, американські пончики. Але саме Ленінградські пампушки з "пишечной" для багатьох стали справжнім символом кулінарії Петербурга.

Розповім, як приготувати ленінградські пампушки. Рецепт максимально наближений до оригіналу, залишитися байдужим до них просто неможливо! Подавати їх можна як самостійно, так і з варенням, згущеним молоком, фруктовим сиропом або медом. Пампушки ніжні і буквально тануть у роті! Беріть рецепт на замітку!

  • Борошно - 520 грам
  • Дріжджі - 10 грам (сухі)
  • Сіль - 5 грам
  • Цукор - 60 грам
  • Вода - 310 мілілітрів
  • Яйце - 2 штуки
  • Вершкове мсло - 30 грам
  • Рослинна олія - 300 мілілітрів
ленінградські пампушки - фото крок 1
Підготуйте всі інгредієнти.
ленінградські пампушки - фото крок 2
У глибокій мисці з'єднайте борошно, дріжджі, сіль і цукор.
ленінградські пампушки - фото крок 3
В іншій мисці змішайте теплу воду, м'яке вершкове масло і яйця.
ленінградські пампушки - фото крок 4
З'єднайте вміст обох мисок і замісіть тісто. Якщо тісто здасться рідкуватим, додайте ще 1-2 ст.Л. Борошна. Не піддавайтеся спокусі підсипати муку ще і ще! Тісто має бути м'яке і досить липке, інакше воно втратить свою пористість і легкість. Зберіть тісто в кулю, змастіть маслом, накрийте і залиште в теплому місці приблизно на 1 час.
ленінградські пампушки - фото крок 5
Коли тісто буде готове до роботи, змастіть робочу поверхню і руки рослинним маслом. Чи не обминаючи тесту, відразу відщипувати від нього шматочки, розміром трохи більше волоського горіха і формуйте з них кульки. По середині пальцем зробіть поглиблення, таким чином обробити всі тісто. У мене вийшло 20 штук.
ленінградські пампушки - фото крок 6
Нагрійте добре масло (в казані або будь-який інший зручною посуді), беріть руками по одній заготовці і пальцями посередині виконайте дірочку, розтягуючи її в діаметрі приблизно до 6-7 см. Після чого відразу відправляйте в гаряче масло. Якщо поміщається ще, повторюємо процес. Я смажила по дві пампушки. Процес дуже швидкий, тому не раджу відволікатися надовго.
ленінградські пампушки - фото крок 7
Готові пампушки покладіть на паперовий рушник, а потім перекладіть на тарілку і подавайте до столу.
ленінградські пампушки - фото крок 8
За бажанням посипаємо пампушки цукровою пудрою. Приємного чаювання!

Схожі рецепти