Легкий салат з креветками
(покроковий рецепт з фото)
Швидкий в приготуванні салат з креветками можна зробити на обід або вечерю, запропонувати в якості перекусу своїм рідним. Всі його інгредієнти ідеально доповнюють один одного, не перебиваючи смаки і аромати.
Креветки для салату заздалегідь краще відварити або обсмажити, згасити в соєвому соусі. Листовий салат можна замінити руколою, лимон - скибочками манго або персика, нектарин. Майонез при приготуванні страви не використовується - тільки якісне рослинне масло. Дегустувати салат потрібно відразу ж після створення.
- Креветки - 4-5 штук (варені)
- Помідори черрі - 2-3 штук
- Лимон - 3-4 скибочок
- Листовий салат - 5-6 штук (листя)
- Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Масло рослинне - 0, 5 Ст. Ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Промийте листя салат в воді, обсушити їх паперовими серветками і викладіть на тарілку. Замість листового салату допустимо використовувати шпинат або рукколу.
Помідори черрі промийте у воді, виріжте з них серцевини і наріжте навпіл або на четвертинки. Викладіть на листя салату.
Очищені варені або смажені креветки будь-якого сорту викладіть між скибочок томатної нарізки. Можна просто попередньо залити заморожені креветки окропом, якщо вони продавалися вареномороженимі.
Скибочки лимона або лайма викладіть на тарілку. Якщо любите страви із солодко-солоним смаком, то замість лимона використовуйте манго або персик.
Посоліть і поперчіть салат, викладіть зернову гірчицю, придбану в магазині (готову, а не сухі зерна), збризніть все якісним рослинним маслом - найкраще оливковою холодного віджиму. Подайте блюдо до столу відразу ж після приготування, ідеально - з келихом білого вина.