Рецепт Легкий салат з креветками фото

Легкий салат з креветками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти, Креветки, Морепродукти
Дієтичне харчування, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю
Салати

Швидкий в приготуванні салат з креветками можна зробити на обід або вечерю, запропонувати в якості перекусу своїм рідним. Всі його інгредієнти ідеально доповнюють один одного, не перебиваючи смаки і аромати.

Креветки для салату заздалегідь краще відварити або обсмажити, згасити в соєвому соусі. Листовий салат можна замінити руколою, лимон - скибочками манго або персика, нектарин. Майонез при приготуванні страви не використовується - тільки якісне рослинне масло. Дегустувати салат потрібно відразу ж після створення.

  • Креветки - 4-5 штук (варені)
  • Помідори черрі - 2-3 штук
  • Лимон - 3-4 скибочок
  • Листовий салат - 5-6 штук (листя)
  • Гірчиця зернова - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 2 щіпки
  • Перець чорний мелений - 1 щіпка
  • Масло рослинне - 0, 5 Ст. Ложки
легкий салат з креветками - фото крок 1
Підготуйте зазначені інгредієнти.
легкий салат з креветками - фото крок 2
Промийте листя салат в воді, обсушити їх паперовими серветками і викладіть на тарілку. Замість листового салату допустимо використовувати шпинат або рукколу.
легкий салат з креветками - фото крок 3
Помідори черрі промийте у воді, виріжте з них серцевини і наріжте навпіл або на четвертинки. Викладіть на листя салату.
легкий салат з креветками - фото крок 4
Очищені варені або смажені креветки будь-якого сорту викладіть між скибочок томатної нарізки. Можна просто попередньо залити заморожені креветки окропом, якщо вони продавалися вареномороженимі.
легкий салат з креветками - фото крок 5
Скибочки лимона або лайма викладіть на тарілку. Якщо любите страви із солодко-солоним смаком, то замість лимона використовуйте манго або персик.
легкий салат з креветками - фото крок 6
Посоліть і поперчіть салат, викладіть зернову гірчицю, придбану в магазині (готову, а не сухі зерна), збризніть все якісним рослинним маслом - найкраще оливковою холодного віджиму. Подайте блюдо до столу відразу ж після приготування, ідеально - з келихом білого вина.

Схожі рецепти