Ледачі тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Можна сказати, що це щось середнє між ледачими голубцями і звичайними тефтелями. Однак в цьому варіанті м'ясо виходить надзвичайно м'яким і ніжним з мінімальними витратами часу.
Приготувати ледачі тефтелі в домашніх умовах не складе великих труднощів, може тому вони називаються «ледачими». Тут немає дуже складних поетапних систем приготування, але в той же час ми отримуємо чудовий результат і смачний бід або вечерю. Мені як любителю всього м'ясного цей простий рецепт ледачих тефтелей дуже припав до душі і став одним з улюблених. Сподіваюся, що і у вас залишаться такі ж позитивні враження:
1) Капусту миємо й дрібно шаткуємо, цибуля так само нарізаємо на дрібні шматочки і потім всі разом обсмажуємо на сковорідці поки овочі не стануть м'якими. Ставимо нашу овочеву суміш охолонути на кілька хвилин.
2) Мал промиваємо і варимо до напівготовності і даємо йому охолонути.
3) Потім додаємо до фаршу вже остиглі цибулю з капустою, рис і вбиваємо яйця. Солимо і заправляємо спеціями на ваш розсуд. Я зазвичай використовую чорний перець, кмин, чебрець і розмарин.
4) З отриманого фаршу ліпимо невеликі круглі тефтелі і викладаємо їх на деко, змащений маслом. Ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів, з 15 хвилин.
5) Поки тефтелі готуються, ми розводимо в бульйоні або воді томатну пасту і сметану, солимо і злегка підігріваємо на маленькому вогні. Після закінчення 15 хвилин заливаємо тефтелі підігрітим соусом і ще на 25 хвилин ставимо в духовку. Готові тюфтельки я поливаю сметаною і посипаю свіжою зеленню, так стає ще смачніше.
- М'ясний фарш - 1 кілограм
- Яйце - 2 штуки
- Мал - 0, 5 склянки
- Капуста білокачанна - 200 грам
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Курячий бульйон або вода - 1 Склянка
- Крем - 150 грам
- Паста томатна - 2 Ст. Ложки
- Сіль - - За смаком
- Спеції - - За смаком
1) Капусту миємо й дрібно шаткуємо, цибуля так само нарізаємо на дрібні шматочки і потім всі разом обсмажуємо на сковорідці поки овочі не стануть м'якими. Ставимо нашу овочеву суміш охолонути на кілька хвилин.
2) Мал промиваємо і варимо до напівготовності і даємо йому охолонути.
3) Потім додаємо до фаршу вже остиглі цибулю з капустою, рис і вбиваємо яйця. Солимо і заправляємо спеціями на ваш розсуд. Я зазвичай використовую чорний перець, кмин, чебрець і розмарин.
4) З отриманого фаршу ліпимо невеликі круглі тефтелі і викладаємо їх на деко, змащений маслом. Ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів, з 15 хвилин.
5) Поки тефтелі готуються, ми розводимо в бульйоні або воді томатну пасту і сметану, солимо і злегка підігріваємо на маленькому вогні. Після закінчення 15 хвилин заливаємо тефтелі підігрітим соусом і ще на 25 хвилин ставимо в духовку. Готові тюфтельки я поливаю сметаною і посипаю свіжою зеленню, так стає ще смачніше.