Рецепт Ледачі тефтелі фото

Ледачі тефтелі
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Тефтелі

Можна сказати, що це щось середнє між ледачими голубцями і звичайними тефтелями. Однак в цьому варіанті м'ясо виходить надзвичайно м'яким і ніжним з мінімальними витратами часу.

Приготувати ледачі тефтелі в домашніх умовах не складе великих труднощів, може тому вони називаються «ледачими». Тут немає дуже складних поетапних систем приготування, але в той же час ми отримуємо чудовий результат і смачний бід або вечерю. Мені як любителю всього м'ясного цей простий рецепт ледачих тефтелей дуже припав до душі і став одним з улюблених. Сподіваюся, що і у вас залишаться такі ж позитивні враження:

1) Капусту миємо й дрібно шаткуємо, цибуля так само нарізаємо на дрібні шматочки і потім всі разом обсмажуємо на сковорідці поки овочі не стануть м'якими. Ставимо нашу овочеву суміш охолонути на кілька хвилин.

2) Мал промиваємо і варимо до напівготовності і даємо йому охолонути.

3) Потім додаємо до фаршу вже остиглі цибулю з капустою, рис і вбиваємо яйця. Солимо і заправляємо спеціями на ваш розсуд. Я зазвичай використовую чорний перець, кмин, чебрець і розмарин.

4) З отриманого фаршу ліпимо невеликі круглі тефтелі і викладаємо їх на деко, змащений маслом. Ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів, з 15 хвилин.

5) Поки тефтелі готуються, ми розводимо в бульйоні або воді томатну пасту і сметану, солимо і злегка підігріваємо на маленькому вогні. Після закінчення 15 хвилин заливаємо тефтелі підігрітим соусом і ще на 25 хвилин ставимо в духовку. Готові тюфтельки я поливаю сметаною і посипаю свіжою зеленню, так стає ще смачніше.


  • М'ясний фарш - 1 кілограм
  • Яйце - 2 штуки
  • Мал - 0, 5 склянки
  • Капуста білокачанна - 200 грам
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Курячий бульйон або вода - 1 Склянка
  • Крем - 150 грам
  • Паста томатна - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - - За смаком
  • Спеції - - За смаком
Приготувати ледачі тефтелі в домашніх умовах не складе великих труднощів, може тому вони називаються «ледачими». Тут немає дуже складних поетапних систем приготування, але в той же час ми отримуємо чудовий результат і смачний бід або вечерю. Мені як любителю всього м'ясного цей простий рецепт ледачих тефтелей дуже припав до душі і став одним з улюблених. Сподіваюся, що і у вас залишаться такі ж позитивні враження:

1) Капусту миємо й дрібно шаткуємо, цибуля так само нарізаємо на дрібні шматочки і потім всі разом обсмажуємо на сковорідці поки овочі не стануть м'якими. Ставимо нашу овочеву суміш охолонути на кілька хвилин.

2) Мал промиваємо і варимо до напівготовності і даємо йому охолонути.

3) Потім додаємо до фаршу вже остиглі цибулю з капустою, рис і вбиваємо яйця. Солимо і заправляємо спеціями на ваш розсуд. Я зазвичай використовую чорний перець, кмин, чебрець і розмарин.

4) З отриманого фаршу ліпимо невеликі круглі тефтелі і викладаємо їх на деко, змащений маслом. Ставимо в духовку, розігріту до 150 градусів, з 15 хвилин.

5) Поки тефтелі готуються, ми розводимо в бульйоні або воді томатну пасту і сметану, солимо і злегка підігріваємо на маленькому вогні. Після закінчення 15 хвилин заливаємо тефтелі підігрітим соусом і ще на 25 хвилин ставимо в духовку. Готові тюфтельки я поливаю сметаною і посипаю свіжою зеленню, так стає ще смачніше.

Схожі рецепти