Ледачі голубці з капустою і фаршем
(покроковий рецепт з фото)
Ледачі голубці готуються набагато швидше, ніж традиційні, які загортаються в капустяне листя, але тим не менше зажадають від вас деяку кількість часу - приблизно годину.
Витративши це порівняно невелика кількість часу, ви отримаєте смачне і ситне блюдо, яким нагодуйте всю сім'ю.
У самому кінці приготування в соус можна додати трохи сметани. Це для тих, хто звик, що голубці готуються в сметанно-томатному соусі. В цілому ж рецепт, як приготувати ліниві голубці з капустою і фаршем, досить простий.
- Фарш із яловичини - 500 грам
- Капуста молода - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 2 штуки
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Спеції - 1 грам
- Томатний сік - 1, 5 склянки
Для приготування ледачих голубців з капустою і фаршем нам необхідно взяти молоду капусту і дрібно її накришити. Якщо капуста пізніша, її попередньо потрібно проварити в окропі (близько 10 хвилин).
До капусти додайте фарш. Фарш можна використовувати покупної або приготований в домашніх умовах. У мене фарш покупної 50/50 (яловичина-свинина).
Ріпчасту цибулю нарізаємо невеликими кубиками.
Натріть на тертці очищену моркву. Можна використовувати більш дрібні ділення терки або більші. Тут на ваш вибір.
На рослинному маслі обсмажити цибулю, пізніше додайте моркву і протушкувати все разом до м'якості.
У миску додайте зажарку і трохи солі і спецій. Перемішайте фарш до однорідності.
З отриманого фаршу сформуйте котлетки, обсмажте їх з двох сторін на рослинній олії.
Перекладіть готові котлетки в каструльку. Залийте їх томатом. Тушіте 30-40 хвилин. В самому кінці додайте в соус сіль, спеції і трохи цукру, щоб погасити кислотність томата.
Подайте ліниві голубці з капустою і фаршем до столу. Смачного!