Ледачі голубці в утятніце
(покроковий рецепт з фото)
Голубці, хто ж їх не любить. А що найсмачніше в голубці? Звичайно ж - начинка. А ліниві голубці навіть і загортати не треба в капусту. Все найсмачніше - відразу.
Для приготування ледачих голубців, як і звичайних, використовуються ті ж інгредієнти, але форма і смак відрізняються. Я особливо люблю це блюдо не через більш простого приготування, а саме через насичений ароматного смаку.
- М'ясо - 1 кілограм (яловичина, можна змішати зі свининою.)
- Капуста - 1 кілограм
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Морква - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Перець чорний мелений - За смаком
- Сіль - За смаком
1. Капусту нарізаємо дрібними шматочками.
2. Капусту обдаємо окропом на 5 хвилин (blanshiruem kapustu), щоб вона стала м'якою. Більш 5 хвилин тримати не варто, інакше вона повністю втратить смак.
3. Зливаємо воду і даємо капусті охолонути.
4. Мал відварюємо до повної готовності (хвилин 20).
5. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку (краще 2 рази) разом з цибулею і морквою.
6. Мал змішуємо з фаршем. Додаємо перцю і солі за смаком.
7. Утятніцу змастіть рослинною олією. На дно викладіть пару листів пекінської капусти.
8. Зверху викладаємо нарізану капусту.
9. М'ясний фарш також розкладаємо по всій площі качатниці.
10. Додаємо ще один шар капусти.
11. Додаємо в утятницу 1/3 склянки води і кладемо зверху ще пару листів пекінської капусти.
12. Поставте в духовку, розігріту до 200 З і запікайте без кришки. Через 1 годину ліниві голубці - готові. Смачного.