Рецепт Ледачі голубці в утятніце фото

Ледачі голубці в утятніце
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо, Фарш
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю, На святковий стіл
Гарячі страви, Голубці

Голубці, хто ж їх не любить. А що найсмачніше в голубці? Звичайно ж - начинка. А ліниві голубці навіть і загортати не треба в капусту. Все найсмачніше - відразу.

Для приготування ледачих голубців, як і звичайних, використовуються ті ж інгредієнти, але форма і смак відрізняються. Я особливо люблю це блюдо не через більш простого приготування, а саме через насичений ароматного смаку.

  • М'ясо - 1 кілограм (яловичина, можна змішати зі свининою.)
  • Капуста - 1 кілограм
  • Цибуля ріпчаста - 2 штуки
  • Морква - 1 штука
  • Мал - 1 Склянка
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Перець чорний мелений - За смаком
  • Сіль - За смаком
ледачі голубці в утятніце - фото крок 1
1. Капусту нарізаємо дрібними шматочками.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 2
2. Капусту обдаємо окропом на 5 хвилин (blanshiruem kapustu), щоб вона стала м'якою. Більш 5 хвилин тримати не варто, інакше вона повністю втратить смак.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 3
3. Зливаємо воду і даємо капусті охолонути.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 4
4. Мал відварюємо до повної готовності (хвилин 20).
ледачі голубці в утятніце - фото крок 5
5. М'ясо пропускаємо через м'ясорубку (краще 2 рази) разом з цибулею і морквою.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 6
6. Мал змішуємо з фаршем. Додаємо перцю і солі за смаком.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 7
7. Утятніцу змастіть рослинною олією. На дно викладіть пару листів пекінської капусти.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 8
8. Зверху викладаємо нарізану капусту.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 9
9. М'ясний фарш також розкладаємо по всій площі качатниці.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 10
10. Додаємо ще один шар капусти.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 11
11. Додаємо в утятницу 1/3 склянки води і кладемо зверху ще пару листів пекінської капусти.
ледачі голубці в утятніце - фото крок 12
12. Поставте в духовку, розігріту до 200 З і запікайте без кришки. Через 1 годину ліниві голубці - готові. Смачного.

Схожі рецепти