«ледачі» еклери з сирною начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 50 хв.
Вам подобаються еклери, але щоб їх приготувати доводиться витрачати багато сил і часу і ви відмовляєте собі в задоволенні насолоджуватися ними? А з цим рецептом ви зможете легко і просто їх приготувати!
Опис приготування:
"Ледачі" еклери або, як їх називають в Америці, popoverи - це знахідка для тих, у кого звичайні класичні еклери не вдаються. Та й мороки з класичними більше, чи не так? Я розповім вам, як швидко, просто і легко можна приготувати не менш смачні"ледачі" еклери з сирною начинкою. Приготуйте їх і, я думаю, вам сподобається:)
- Молоко - 220 мілілітрів
- Борошно пшеничне - 140 грам(1 склянка( 200 мл) з гіркою)
- Яйця - 2 штуки
- Вершкове масло - 1-1, 5 Ст. Ложки (розтоплене)
- Сіль - 1/4 чайних ложки
- Вершки - 150 мілілітрів (не менше 30 % )
- Rikotta - 200 грам (або сир)
- Цукрова пудра - 3 Ст. Ложки
- Ванільний цукор - 0, 5 чайних ложки
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
1. Насамперед включаємо духовку, нехай нагрівається до 230 градусів. І готуємо тісто. Молоко нам знадобиться тепле, підігріте приблизно до 30 градусів. Масло розтопити, але воно не повинно бути гарячим. Забиваємо в миску яйця і збиваємо їх з сіллю.
2. Додамо розтоплене масло і половину молока. Розмішуємо до однорідності.
3. Всипаємо борошно і розмішуємо, тісто не повинно бути з грудочками.
4. І тепер доливаємо молоко, що залишилося. Розмішуємо.
5. Тісто виходить рідким, як на млинці. Я перемішувала все віночком, але можна і міксером.
6. Розливаємо тісто по формах для кексів, нам їх знадобиться 12 штук. Наповнюємо формочки трохи більше ніж на половину обсягу.
7. І ставимо в духовку. Випікаємо 15 хвилин при температурі 230, а потім ще 15 хвилин при 160 градусах. Але стежте за випічкою, адже духовки у всіх різні і ні в якому разі не відкривайте духовку під час випікання! ! Виймаємо готові еклери з форми, нехай остигають.
8. Приготовим начинку. Збиваємо вершки з цукровою пудрою, ванільним цукром і лимонним соком до пишної і стійкої піни.
9. Додамо рикотту або протертий через сито сир і збиваємо до однорідності.
10. У мене було трохи тертого шоколаду, я вирішила і його відправити в начинку. Можна додати дрібні солодкі ягоди - чорницю, суницю. Перемішуємо.
11. Остигнули"ледачі" еклери розрізаємо ближче до вершини - робимо кришечку.
12. Заповнюємо начинкою.
13. А зверху можна просто посипати цукровою пудрою або залити розтопленим шоколадом, цукровою глазур'ю - вирішувати вам
14. Смачного!