Лаваш в клярі
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати лаваш в клярі? Лаваш сам по собі смачний. Коли готуєш його в духовці, з начинкою, він стає хрустким. Можна приготувати його так, щоб він залишався м'яким, але смачним.
Приготувати ситне блюдо в дорогу, на полуденок або навіть на обід дуже просто. Просто купіть лаваш і додайте в нього улюблену начинку. З останньої можна експериментувати нескінченну кількість разів. Можете зробити її м'ясний, грибний, сирної, овочевий…Пробуйте і насолоджуйтеся!
- Лаваш - 2 штуки
- Стегенце копчений курячий - 500 грам
- Сир плавлений - 200 грам (твердих сортів)
- Зелень - 1 пучок
- Часник - 1 зубчик
- Крем - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Для приготування страви плавлений сир трохи потримайте в морозилці. Він буде щільніше. Легше буде натирати його на тертці. Натріть сир на крупній тертці.
До сиру додаємо нарізане дрібними кубиками копчене м'ясо з стегенця. Шкірку я не використовувала. У блюдо додала тільки м'ясо.
Наріжте дрібно зелень. Я взяла петрушку, але можна взяти мікс зелені (або будь-яку на ваш вибір). Видавіть через прес часник. Додайте трохи майонезу або сметани. Перемішайте.
Лист лаваша наріжте на смужки.
На край лаваша викладіть 2 столові ложки начинки. Поверніть рулетиком-конвертиком. У мене з однієї смужки вийшло 2 рулетика-конвертика.
Потрібно добре закріпити начинку всередині лаваша, щоб вона не випадали з боків.
Ось такі конвертики у нас вийшли.
Приготуйте кляр. Для цього змішайте яйце з 2-3 ст. Ложками молока. Додайте трохи солі, збийте.
Кожен конвертик занурте в кляр. Після викладіть на гарячу сковороду з рослинним маслом. Обсмажте лаваш в клярі з двох сторін (по хвилині з кожної сторони).
Зайвий жир приберіть, виклавши готові лавашікі на паперовий рушник. От і все. Смачного!