Рецепт Лаваш із зеленню по-вірменськи фото

Лаваш із зеленню по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Зелень, Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На полуденок, На швидку руку, На природу, На сніданок

Хочете приготувати закуску на швидку руку? Вдома чи на пікніку, на сніданок або як доповнення до основної страви, лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах хороший завжди і скрізь.

Класичний рецепт лаваша з зеленню по-вірменськи - це закуска до м'яса, рибі, першого блюда або легкий перекус протягом дня. Для приготування такої простої і такої смачної закуски знадобиться всього близько 15 хвилин.

1. Вірменський тонкий лаваш необхідно розгорнути і перевірити на цілісність.

2. Найрізноманітнішу зелень, яку тільки можна знайти, - кріп і петрушка, кінза і базилік, м'яту, щавель або шпинат, вимити і як слід просушити.

3. Нарізати дрібно зелень і відправити в глибоку миску. Додати сіль і перець за смаком.

4. Натерти на тертці сир і з'єднати із зеленню. Сир дасть не тільки смак, але консистенцію начинці.

5. Розподілити по поверхні лаваша начинку і акуратно загорнути його.

6. Приготувати лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах можна на сухій сковороді, в духовці або навіть на відкритому вогні, акуратно надівши його на шампур.

Апетитна закуска готова вже через 3-4 хвилини, коли лаваш зарум'яниться. Трохи остудити, нарізати на 2-3 частини і можна подавати до столу.


  • Лаваш - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Сир - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Класичний рецепт лаваша з зеленню по-вірменськи - це закуска до м'яса, рибі, першого блюда або легкий перекус протягом дня. Для приготування такої простої і такої смачної закуски знадобиться всього близько 15 хвилин.

1. Вірменський тонкий лаваш необхідно розгорнути і перевірити на цілісність.

2. Найрізноманітнішу зелень, яку тільки можна знайти, - кріп і петрушка, кінза і базилік, м'яту, щавель або шпинат, вимити і як слід просушити.

3. Нарізати дрібно зелень і відправити в глибоку миску. Додати сіль і перець за смаком.

4. Натерти на тертці сир і з'єднати із зеленню. Сир дасть не тільки смак, але консистенцію начинці.

5. Розподілити по поверхні лаваша начинку і акуратно загорнути його.

6. Приготувати лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах можна на сухій сковороді, в духовці або навіть на відкритому вогні, акуратно надівши його на шампур.

Апетитна закуска готова вже через 3-4 хвилини, коли лаваш зарум'яниться. Трохи остудити, нарізати на 2-3 частини і можна подавати до столу.

Схожі рецепти