Рецепт Лаваш із зеленню по-вірменськи фото

Лаваш із зеленню по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)

Вірменська кухня
Зелень , Лаваш
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , На полуденок , На швидку руку , На природу , На сніданок
Кількість порцій: 2
Час приготування: 15 хв.

Хочете приготувати закуску на швидку руку? Вдома чи на пікніку, на сніданок або як доповнення до основної страви, лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах хороший завжди і скрізь.

Опис приготування:

Класичний рецепт лаваша з зеленню по-вірменськи - це закуска до м'яса, рибі, першого блюда або легкий перекус протягом дня. Для приготування такої простої і такої смачної закуски знадобиться всього близько 15 хвилин.

1. Вірменський тонкий лаваш необхідно розгорнути і перевірити на цілісність.

2. Найрізноманітнішу зелень, яку тільки можна знайти, - кріп і петрушка, кінза і базилік, м'яту, щавель або шпинат, вимити і як слід просушити.

3. Нарізати дрібно зелень і відправити в глибоку миску. Додати сіль і перець за смаком.

4. Натерти на тертці сир і з'єднати із зеленню. Сир дасть не тільки смак, але консистенцію начинці.

5. Розподілити по поверхні лаваша начинку і акуратно загорнути його.

6. Приготувати лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах можна на сухій сковороді, в духовці або навіть на відкритому вогні, акуратно надівши його на шампур.

Апетитна закуска готова вже через 3-4 хвилини, коли лаваш зарум'яниться. Трохи остудити, нарізати на 2-3 частини і можна подавати до столу.


  • Лаваш - 1 штука
  • Зелень - 1 пучок
  • Сир - 50 грам
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
Класичний рецепт лаваша з зеленню по-вірменськи - це закуска до м'яса, рибі, першого блюда або легкий перекус протягом дня. Для приготування такої простої і такої смачної закуски знадобиться всього близько 15 хвилин.

1. Вірменський тонкий лаваш необхідно розгорнути і перевірити на цілісність.

2. Найрізноманітнішу зелень, яку тільки можна знайти, - кріп і петрушка, кінза і базилік, м'яту, щавель або шпинат, вимити і як слід просушити.

3. Нарізати дрібно зелень і відправити в глибоку миску. Додати сіль і перець за смаком.

4. Натерти на тертці сир і з'єднати із зеленню. Сир дасть не тільки смак, але консистенцію начинці.

5. Розподілити по поверхні лаваша начинку і акуратно загорнути його.

6. Приготувати лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах можна на сухій сковороді, в духовці або навіть на відкритому вогні, акуратно надівши його на шампур.

Апетитна закуска готова вже через 3-4 хвилини, коли лаваш зарум'яниться. Трохи остудити, нарізати на 2-3 частини і можна подавати до столу.

Схожі рецепти