Лаваш із зеленню по-вірменськи
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати закуску на швидку руку? Вдома чи на пікніку, на сніданок або як доповнення до основної страви, лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах хороший завжди і скрізь.
Класичний рецепт лаваша з зеленню по-вірменськи - це закуска до м'яса, рибі, першого блюда або легкий перекус протягом дня. Для приготування такої простої і такої смачної закуски знадобиться всього близько 15 хвилин.
1. Вірменський тонкий лаваш необхідно розгорнути і перевірити на цілісність.
2. Найрізноманітнішу зелень, яку тільки можна знайти, - кріп і петрушка, кінза і базилік, м'яту, щавель або шпинат, вимити і як слід просушити.
3. Нарізати дрібно зелень і відправити в глибоку миску. Додати сіль і перець за смаком.
4. Натерти на тертці сир і з'єднати із зеленню. Сир дасть не тільки смак, але консистенцію начинці.
5. Розподілити по поверхні лаваша начинку і акуратно загорнути його.
6. Приготувати лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах можна на сухій сковороді, в духовці або навіть на відкритому вогні, акуратно надівши його на шампур.
Апетитна закуска готова вже через 3-4 хвилини, коли лаваш зарум'яниться. Трохи остудити, нарізати на 2-3 частини і можна подавати до столу.
- Лаваш - 1 штука
- Зелень - 1 пучок
- Сир - 50 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Вірменський тонкий лаваш необхідно розгорнути і перевірити на цілісність.
2. Найрізноманітнішу зелень, яку тільки можна знайти, - кріп і петрушка, кінза і базилік, м'яту, щавель або шпинат, вимити і як слід просушити.
3. Нарізати дрібно зелень і відправити в глибоку миску. Додати сіль і перець за смаком.
4. Натерти на тертці сир і з'єднати із зеленню. Сир дасть не тільки смак, але консистенцію начинці.
5. Розподілити по поверхні лаваша начинку і акуратно загорнути його.
6. Приготувати лаваш із зеленню по-вірменськи в домашніх умовах можна на сухій сковороді, в духовці або навіть на відкритому вогні, акуратно надівши його на шампур.
Апетитна закуска готова вже через 3-4 хвилини, коли лаваш зарум'яниться. Трохи остудити, нарізати на 2-3 частини і можна подавати до столу.