Рецепт Лаваш дріжджовий фото

Лаваш дріжджовий
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Борошно , Дріжджі
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 2-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Лаваш - прісний білий хліб у вигляді тонкої коржі з пшеничного борошна, поширений переважно у народів Кавказу, в Ірані, Афганістані та в інших азіатських регіонах. Ділюся рецептом лаваша!

Опис приготування:

Приготувати дріжджовий лаваш дуже просто, та й перелік продуктів простий. Виходить дуже смачний хліб, неможливо втриматися, щоб не відламати шматочок ароматної хрусткою коржі. Дивіться покроковий рецепт і печіть із задоволенням!

  • Борошно - 300 грам
  • Вода - 200 мілілітрів
  • Дріжджі - 7 грам (свіжі, пресовані)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Чайна ложка
лаваш дріжджовий - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
лаваш дріжджовий - фото крок 2
У теплій воді розчиніть сіль, дріжджі, цукор.
лаваш дріжджовий - фото крок 3
Всипте просіяне борошно.
лаваш дріжджовий - фото крок 4
Замісити тісто. Місити можна руками близько 10 хвилин, а можна міксером близько 5 хвилин. Накрийте тісто харчовою плівкою або серветкою, поставте в тепле місце для бродіння приблизно на 1, 5 годину.
лаваш дріжджовий - фото крок 5
Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, подкатайте тісто в кулю.
лаваш дріжджовий - фото крок 6
Розкачайте тісто в пласт, в центрі зробіть отвір.
лаваш дріжджовий - фото крок 7
Випікайте лаваш в попередньо розігрітій духовці до 240 градусів 15-20 хвилин. Подавайте гарячим, відламувати шматочки і насолоджуйтеся ароматної і дуже смачною коржем.

Схожі рецепти