Лаваш дріжджовий
(покроковий рецепт з фото)
Лаваш - прісний білий хліб у вигляді тонкої коржі з пшеничного борошна, поширений переважно у народів Кавказу, в Ірані, Афганістані та в інших азіатських регіонах. Ділюся рецептом лаваша!
Приготувати дріжджовий лаваш дуже просто, та й перелік продуктів простий. Виходить дуже смачний хліб, неможливо втриматися, щоб не відламати шматочок ароматної хрусткою коржі. Дивіться покроковий рецепт і печіть із задоволенням!
- Борошно - 300 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Дріжджі - 7 грам (свіжі, пресовані)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Чайна ложка
Підготуйте інгредієнти.
У теплій воді розчиніть сіль, дріжджі, цукор.
Всипте просіяне борошно.
Замісити тісто. Місити можна руками близько 10 хвилин, а можна міксером близько 5 хвилин. Накрийте тісто харчовою плівкою або серветкою, поставте в тепле місце для бродіння приблизно на 1, 5 годину.
Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, подкатайте тісто в кулю.
Розкачайте тісто в пласт, в центрі зробіть отвір.
Випікайте лаваш в попередньо розігрітій духовці до 240 градусів 15-20 хвилин. Подавайте гарячим, відламувати шматочки і насолоджуйтеся ароматної і дуже смачною коржем.