Лаваш дріжджовий

Лаваш дріжджовий
Кількість порцій: 2-4 Час приготування: 2 г. 0 хв.
Лаваш - прісний білий хліб у вигляді тонкої коржі з пшеничного борошна, поширений переважно у народів Кавказу, в Ірані, Афганістані та в інших азіатських регіонах. Ділюся рецептом лаваша!

опис приготування:

Приготувати дріжджовий лаваш дуже просто, та й перелік продуктів простий. Виходить дуже смачний хліб, неможливо втриматися, щоб не відламати шматочок ароматної хрусткою коржі. Дивіться покроковий рецепт і печіть із задоволенням!

  • борошно— 300 грам
  • вода— 200 мілілітрів
  • дріжджі— 7 грам(свіжі, пресовані)
  • сіль— 1 Чайна ложка
  • цукор— 1 Чайна ложка
лаваш дріжджовий - фото крок 1 Підготуйте інгредієнти.

лаваш дріжджовий - фото крок 2 У теплій воді розчиніть сіль, дріжджі, цукор.

лаваш дріжджовий - фото крок 3 Всипте просіяне борошно.

лаваш дріжджовий - фото крок 4 замісити тісто. Місити можна руками близько 10 хвилин, а можна міксером близько 5 хвилин. Накрийте тісто харчовою плівкою або серветкою, поставте в тепле місце для бродіння приблизно на 1,5 годину.

лаваш дріжджовий - фото крок 5 Викладіть тісто на робочу поверхню столу, пріпиленний борошном, подкатайте тісто в кулю.

лаваш дріжджовий - фото крок 6 Розкачайте тісто в пласт, в центрі зробіть отвір.

лаваш дріжджовий - фото крок 7 Випікайте лаваш в попередньо розігрітій духовці до 240 градусів 15-20 хвилин. подавайте гарячим, відламувати шматочки і насолоджуйтеся ароматної і дуже смачною коржем. Дивитися рецепт повністью

Схожі рецепти

Дріжджовий хліб з нори

Дріжджовий хліб з нори

Спосіб приготування домашнього хліба з використанням морських водоростей (нори) припаде до душі всім, хто любить незвичайну і корисну випічку. запам'ятовуйте рецепт! опис приготування: В даному рецепті передбачено випікання в мультиварці, однак цей хліб можна спекти і в духовці. Час випічки пр...

читати далі
Дріжджовий паска

Дріжджовий паска

Дріжджовий паска у мене асоціюється з Великоднем. Заздалегідь зберігаю великі бляшані банки і думаю про той час, коли настане весна, будемо обмінюватися яйцями і є м'який паску, залитий глазур'ю. опис приготування: Приготувати дріжджовий паска, взагалі-то, не складно, єдине, це вимагає часу. Т...

читати далі
Дріжджовий пиріг на кефірі

Дріжджовий пиріг на кефірі

Цей рецепт прекрасний тим, що тісто для пирога, приготованого по ньому, виходить повітряним, смачним. При цьому його з легкістю можна комбінувати з абсолютно будь-якою начинкою на свій смак. опис приготування: Як приготувати дріжджовий пиріг на кефірі: 1) Для того, щоб дріжджі піднялися, висип...

читати далі
Дріжджовий пиріг «троянди»

Дріжджовий пиріг «троянди»

Приготувати пиріг дуже навіть нескладно. Він виходить дуже гарний, а на смак просто принадність. кількість порцій: 8 молоко— 250 мілілітрів дріжджі— 11 грам цукор— 3-4 Ст. ложок(плюс 2-3 столові ложки в начинку) сіль— 1 Чайна ложка яйце— 1 штука борошно— За смаком Рослинна олія— 5 Ст. ложок кар...

читати далі
Дріжджовий пиріг з абрикосами

Дріжджовий пиріг з абрикосами

Для тих, хто ще не пробував свої сили в приготуванні пирогів з дріжджового тіста, пропоную рецепт пирога, який виходить завжди. головний секрет — свіжі дріжджі. А відмінний смак і вигляд я обіцяю! опис приготування: Поспішаю поділиться рецептом самого вдалого тесту, з якого можна приготувати п...

читати далі