Лангет з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Ланже - це відоме блюдо з м'яса, яке готують з м'яких частин яловичини. Сьогодні кулінарні смачні стали настільки різноманітними, що кожне блюдо можна доповнити іншими інгредієнтами.
Традиційно лангет готується з яловичини або свинини, подається зі свіжими овочами та зеленню, а також з гарніром. В даному випадку гарніром виступають гриби, які, як не дивно, відмінно поєднуються з яловичиною. М'ясо обсмажують з обох боків до золотистого кольору, після чого готуються печериці. Подається лангет з грибами в гарячому вигляді. Пріячтного апетиту!
- Яловичина - 800-1000 грам
- Печериці - 500 грам
- Рослинна олія - 30 грам
- Сіль і спеції - За смаком
1. Лангет являє собою тонкий шматок м'яса у формі язика. Готується лангет з яловичини, свинини, індички і навіть з курячого філе. У нашому випадку - це яловичина. Крім того, я вирішила урізноманітнити блюдо грибами, які виступають в даному випадку в формі гарніру.
2. Для приготування лангет нам знадобиться м'яка частина яловичини. Нарізаємо її на частини товщиною не більше 1 см. Нарізані шматочки слід трохи відбити, після чого посолити і поперчити.
3. Лангети обсмажуються на рослинній олії на добре розігрітій сковороді.
4. Обсмажуємо з обох боків до рум'яної скоринки, після чого викладаємо на блюдо і приступаємо до грибам.
5. Нарізаємо печериці на 4-6 частин. Обсмажуємо їх так само, як і лангети - на рослинній олії.
6. Викладаємо на блюдо сервіровки готові лангет і печериці. При бажанні можна подати свіжі овочі або зробити гарнір з картоплі.