Лакуми по-кабардинськи
(покроковий рецепт з фото)
Всім любителям простий випічки без зайвого клопоту дуже рекомендую звернути увагу на цей нескладний варіант, як приготувати лакуми по-кабардинськи.
1. Щоб приготувати лакуми по-кабардинськи в домашніх умовах потрібно для початку замісити простеньке тісто. У невеликій кількості теплого молока розчинити дріжджі і дайте їм почати "працювати" .
2. Паралельно збийте в глибокій мисці яйце з сіллю і цукром.
3. Просійте борошно з содою.
4. З'єднайте дріжджі з вершковим маслом, збитим яйцем, молоком і борошном. Замісити м'яке, еластичне тісто, яка не буде липнути до рук.
5. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці.
6. Після того, як тісто підійде перший раз, обомніте його і знову дайте підійти.
7. Готове тісто розкачати на присипаної борошном поверхні так, щоб товщина його була близько 1.5-2 см.
8. Гострим ножем наріжте пласт тесту на невеликі квадратики або прямокутники.
9. Розжарити в сковороді з високими бортами масло і смажте коржі до рум'яної скоринки.
Ось і весь секрет, як приготувати лакуми по-кабардинськи. Перед подачею їх можна присипати цукровою пудрою, доповнити сиропом або варенням, наприклад.
- Дріжджі - 1 Чайна ложка
- Молоко - 0.5 L
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1 щіпка
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 1 кілограм
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
2. Паралельно збийте в глибокій мисці яйце з сіллю і цукром.
3. Просійте борошно з содою.
4. З'єднайте дріжджі з вершковим маслом, збитим яйцем, молоком і борошном. Замісити м'яке, еластичне тісто, яка не буде липнути до рук.
5. Накрийте його чистим рушником і залиште в теплому місці.
6. Після того, як тісто підійде перший раз, обомніте його і знову дайте підійти.
7. Готове тісто розкачати на присипаної борошном поверхні так, щоб товщина його була близько 1.5-2 см.
8. Гострим ножем наріжте пласт тесту на невеликі квадратики або прямокутники.
9. Розжарити в сковороді з високими бортами масло і смажте коржі до рум'яної скоринки.
Ось і весь секрет, як приготувати лакуми по-кабардинськи. Перед подачею їх можна присипати цукровою пудрою, доповнити сиропом або варенням, наприклад.