Лакуми
(покроковий рецепт з фото)
Лакуми - традиційні кабардинские пампушки, які можна готувати як солодкими, так і солоними. Кажуть, скільки господинь, стільки і рецептів лакумов, у кожної свій перевірений. Ось один з них. Пробуємо?
Ці пампушки смажать на свята і на кожен день - квадратної форми, з pominki - круглої. Готують їх зазвичай багато, тісто заводять на літр молока. Але я готувала на свою маленьку сім'ю, тому порція на чотирьох. Подивіться, як приготувати лакуми легко і просто. Пампушки смажаться у фритюрі - у великій кількості масла.
- Молоко - 250 мілілітрів
- Дріжджі пресовані - 10 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Борошно - 500 грам
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Масло рослинне - 1 Склянка(1 ст.Л. - в тісто; інше - для фритюру)
- Сіль - 1 Чайна ложка (з верхом)
- Яйце - 1 штука
- Сода - 1/4 чайних ложки
Дріжджі і цукор розведіть в теплому молоці і залиште на 15 хвилин.
З'єднайте всі інгредієнти, замісіть м'яке тісто. Поставте його підходити в тепле місце на 1-1, 5 годину.
Тісто підійшло і збільшилася в 2, 5 рази, тепер можна ліпити лакуми.
Тісто розкачати в пласт товщиною 1 см., розріжте його на квадрати.
Розігрійте масло, обсмажте в ньому лакуми з обох сторін. Спочатку вони роздуються, потім покриються рівномірним рум'янцем. Я смажила в каструлі з товстим дном. Ви також можете скористатися сотейником або фритюрницею.
Викладіть готові пампушки на серветку, щоб стік зайвий жир. Покладіть в простору миску, накрийте чистим рушником. Так пампушки залишаться м'якими.
Можна їсти їх просто так, замість хліба, можна начинити сиром або іншої смачної начинкою. Смачного!