Рецепт Лакуми фото

Лакуми
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Тісто , Дріжджове тісто
Вегетаріанське харчування
На полуденок , На сніданок
Випічка , Пиріжки
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Лакуми - традиційні кабардинские пампушки, які можна готувати як солодкими, так і солоними. Кажуть, скільки господинь, стільки і рецептів лакумов, у кожної свій перевірений. Ось один з них. Пробуємо?

Опис приготування:

Ці пампушки смажать на свята і на кожен день - квадратної форми, з pominki - круглої. Готують їх зазвичай багато, тісто заводять на літр молока. Але я готувала на свою маленьку сім'ю, тому порція на чотирьох. Подивіться, як приготувати лакуми легко і просто. Пампушки смажаться у фритюрі - у великій кількості масла.

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Дріжджі пресовані - 10 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Борошно - 500 грам
  • Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
  • Масло рослинне - 1 Склянка(1 ст.Л. - в тісто; інше - для фритюру)
  • Сіль - 1 Чайна ложка (з верхом)
  • Яйце - 1 штука
  • Сода - 1/4 чайних ложки
лакуми - фото крок 1
Дріжджі і цукор розведіть в теплому молоці і залиште на 15 хвилин.
лакуми - фото крок 2
З'єднайте всі інгредієнти, замісіть м'яке тісто. Поставте його підходити в тепле місце на 1-1, 5 годину.
лакуми - фото крок 3
Тісто підійшло і збільшилася в 2, 5 рази, тепер можна ліпити лакуми.
лакуми - фото крок 4
Тісто розкачати в пласт товщиною 1 см., розріжте його на квадрати.
лакуми - фото крок 5
Розігрійте масло, обсмажте в ньому лакуми з обох сторін. Спочатку вони роздуються, потім покриються рівномірним рум'янцем. Я смажила в каструлі з товстим дном. Ви також можете скористатися сотейником або фритюрницею.
лакуми - фото крок 6
Викладіть готові пампушки на серветку, щоб стік зайвий жир. Покладіть в простору миску, накрийте чистим рушником. Так пампушки залишаться м'якими.
лакуми - фото крок 7
Можна їсти їх просто так, замість хліба, можна начинити сиром або іншої смачної начинкою. Смачного!

Схожі рецепти