Курка по-кабардинськи
(покроковий рецепт з фото)
Дуже просте і при цьому неймовірно смачне і ситне блюдо кабардино-Балкарської кухні. Ви легко і швидко його приготуєте, а ваші рідні будуть приємно здивовані незвичайним пікантним смаком курочки.
Цей класичний рецепт курки по-кабардинськи є відмінним представником кавказької кухні з ідеальним поєднанням інгредієнтів і спецій. У самій Кабардино-Балкарії приготування цієї страви має кілька різних варіантів, але незмінними завжди залишаються три інгредієнта: крем, цибуля і, звичайно ж, курочка. Сьогодні я пропоную на ваш розгляд, на мій погляд, найвдаліший рецепт приготування курки по-кабардинськи, який особисто я використовую досить часто. Насправді всі продукти тут звичайні і ми звикли їх бачити в нашому повсякденному раціоні, але спосіб приготування і пропорції настільки добре підібрані, що смак виходить просто дивовижний. І не варто забувати про спеції, адже в цій страві вони грають далеко не останню роль, ви, звичайно, можете в них щось змінити, але з запропонованим мною складом курка вийде особливо смачна.
- Курка - 800 грам (будь-які частини )
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Крем - 200 мілілітрів
- Олія соняшникова - 30 мілілітрів
- Сіль - 2 чайних ложки
- Каррі - 1 Чайна ложка
- Перець червоний мелений - 3 грами
- Петрушка свіжа - 20 грам
- Бульйон або вода - 100 мілілітрів