Рецепт Курка по-кабардинськи фото

Курка по-кабардинськи
(покроковий рецепт з фото)

Кавказька кухня
Птах , Курка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 10
Час приготування: 50 хв.

Дуже просте і при цьому неймовірно смачне і ситне блюдо кабардино-Балкарської кухні. Ви легко і швидко його приготуєте, а ваші рідні будуть приємно здивовані незвичайним пікантним смаком курочки.

Опис приготування:

Цей класичний рецепт курки по-кабардинськи є відмінним представником кавказької кухні з ідеальним поєднанням інгредієнтів і спецій. У самій Кабардино-Балкарії приготування цієї страви має кілька різних варіантів, але незмінними завжди залишаються три інгредієнта: крем, цибуля і, звичайно ж, курочка. Сьогодні я пропоную на ваш розгляд, на мій погляд, найвдаліший рецепт приготування курки по-кабардинськи, який особисто я використовую досить часто. Насправді всі продукти тут звичайні і ми звикли їх бачити в нашому повсякденному раціоні, але спосіб приготування і пропорції настільки добре підібрані, що смак виходить просто дивовижний. І не варто забувати про спеції, адже в цій страві вони грають далеко не останню роль, ви, звичайно, можете в них щось змінити, але з запропонованим мною складом курка вийде особливо смачна.

  • Курка - 800 грам (будь-які частини )
  • Цибуля ріпчаста - 3 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Крем - 200 мілілітрів
  • Олія соняшникова - 30 мілілітрів
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Каррі - 1 Чайна ложка
  • Перець червоний мелений - 3 грами
  • Петрушка свіжа - 20 грам
  • Бульйон або вода - 100 мілілітрів
курка по-кабардинськи - фото крок 1
Я використовувала тут курячу гомілку, але ви можете приготувати будь-яку частину курки. Отже, натираємо гомілки сіллю і викладаємо на розігріту сковорідку з олією.
курка по-кабардинськи - фото крок 2
Накриваємо сковорідку кришкою і тушкуємо крицю на повільному вогні протягом півгодини.
курка по-кабардинськи - фото крок 3
В той час, поки курка гаситься, ми можемо зайнятися приготуванням соусу. Цибулю нарізаємо на кубики, часник подрібнюємо, викладаємо їх на розігріту сковорідку з олією.
курка по-кабардинськи - фото крок 4
Смажимо цибулю з часником на середньому вогні до золотистого кольору.
курка по-кабардинськи - фото крок 5
Потім подрібнюємо обсмажену цибулю з часником до стану кашки за допомогою блендера.
курка по-кабардинськи - фото крок 6
Викладаємо в миску з подрібненою цибулею сметану, каррі, червоний перець і сіль.
курка по-кабардинськи - фото крок 7
Свіжу петрушку нарізаємо дрібно і викладаємо в миску до решти інгредієнтів, гарненько перемішуємо.
курка по-кабардинськи - фото крок 8
Приготовану суміш перекладаємо в каструльку і заливаємо бульйоном або водою, ще раз перемішуємо.
курка по-кабардинськи - фото крок 9
Викладаємо нашу курочку в каструльку з соусом і тушкуємо на повільному вогні протягом 10-15 хвилин. Готову курку по-кабардинськи подаємо з будь-яким гарніром на ваш смак. Смачного!

Схожі рецепти