Кутя з рисом і родзинками
(покроковий рецепт з фото)
Це православне блюдо з багатою історією і приголомшливим смаком традиційно готують з цільного зерна пшениці, проте допустимі варіанти з рису та інших круп, з ними воно виходить не менш смачним.
Залежно від приводу, за яким готують кутю, це може бути як святковий (різдвяне), так і поминальне блюдо. У першому випадку воно символізує загальне воскресіння, а в другому відродження (душі після смерті). Спочатку для приготування куті використовувалися тільки зерна пшениці, проте пізніше з'явився і ось такий простіший рецепт куті з рисом і родзинками. На мій погляд, цей варіант набагато зручніше, тим більше що знайти пшеницю в наш час не так вже й просто, а сама каша виходить з рисом не менше смачна. Я впевнена, що якщо ви хоч раз приготуєте кутю з рисом і родзинками в домашніх умовах, то будете робити це відмінне блюдо не тільки до свят, але і в повсякденному житті, адже це дійсно дуже смачно, та й корисно до того ж.
- Мал - 100 грам
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Мед - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 2 Ст. Ложки
- Мак - 2 Ст. Ложки
- Цукати - 2 Ст. Ложки (по бажанню)