Рецепт Кутя з рисом і родзинками фото

Кутя з рисом і родзинками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На святковий стіл
Гарячі страви, Десерти, Каші, Кутя

Це православне блюдо з багатою історією і приголомшливим смаком традиційно готують з цільного зерна пшениці, проте допустимі варіанти з рису та інших круп, з ними воно виходить не менш смачним.

Залежно від приводу, за яким готують кутю, це може бути як святковий (різдвяне), так і поминальне блюдо. У першому випадку воно символізує загальне воскресіння, а в другому відродження (душі після смерті). Спочатку для приготування куті використовувалися тільки зерна пшениці, проте пізніше з'явився і ось такий простіший рецепт куті з рисом і родзинками. На мій погляд, цей варіант набагато зручніше, тим більше що знайти пшеницю в наш час не так вже й просто, а сама каша виходить з рисом не менше смачна. Я впевнена, що якщо ви хоч раз приготуєте кутю з рисом і родзинками в домашніх умовах, то будете робити це відмінне блюдо не тільки до свят, але і в повсякденному житті, адже це дійсно дуже смачно, та й корисно до того ж.

  • Мал - 100 грам
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Мед - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 2 Ст. Ложки
  • Мак - 2 Ст. Ложки
  • Цукати - 2 Ст. Ложки (по бажанню)
кутя з рисом і родзинками - фото крок 1
Для початку нам необхідно промити родзинки і залити його окропом на 10-15 хвилин. Мак так само промиваємо, заливаємо окропом, зливаємо воду, потім ще раз промиваємо і знову заливаємо окропом, накриваємо кришкою і залишаємо його набухати на 20-25 хвилин.
кутя з рисом і родзинками - фото крок 2
Тим часом ми відварюємо рис до повної готовності, накриваємо його кришкою, щоб він дійшов. Потім додаємо в рис мед і перемішуємо все.
кутя з рисом і родзинками - фото крок 3
Тепер зливаємо воду з маку і викладаємо його в чашу комбайна, додаємо цукор і збиваємо все. Або ж можна просто перетерти мак з цукром в ступці до утворення макового молока.
кутя з рисом і родзинками - фото крок 4
Викладаємо рис на тарілку (я використовувала для цього спеціальне кільце), поливаємо його перетертим з цукром маком, посипаємо родзинками, при бажанні додаємо цукати і подрібнені горіхи, подаємо кутю до столу. Приємного всім апетиту!

Схожі рецепти