Курячі стегна з сиром і томатами
(покроковий рецепт з фото)
Розвиваючи тему страв з курячого м'яса, хочу поділитися одним рецептом, як приготувати курячі стегна з сиром і томатами. Соус на основі бальзамічного оцту відмінно доповнить куряче м'ясо.
Використовуйте саме курячі стегна: вони маленькі, швидко готуються і зберігають соковитість, на відміну від курячого філе. Використовуйте сир з м'яким вершковим смаком, щоб отримати контраст між ароматним соусом і м'яким смаком. Подавайте м'ясо відразу після приготування, щоб сир не застиг. Прикрасьте готову страву будь-якою зеленню за смаком.
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Бальзамічний оцет - 1/4 склянки
- Соєвий соус - 1 Ст. Ложка
- Часник - 2 зубчики
- Перець - За смаком
- Курячі стегна без кісток - 6 штук
- Моцарелла - 120 грам
- Помідори - 2 штуки
- Петрушка - 1/4 пучка
1. У мисці змішайте оливкова олія, цукор, бальзамічний оцет, соєвий соус, подрібнені зубчики часнику, мелений перець.
2. Вимийте м'ясо і витріть його серветками. З'єднайте маринад з м'ясом і відправте в холодильник мінімум на 30 хвилин, можна на всю ніч.
3. Розігрійте сковороду і викладіть в неї м'ясо, обсмажте його до золотистої скоринки з усіх боків.
4. Перекладіть м'ясо зі сковороди в тарілку, а сковороду поверніть на вогонь, влийте залишки маринаду, варіть його до утворення густого соусу.
5. Наріжте сир і томати скибочками.
6. Поверніть в сковороду з соусом м'ясо і полийте кожен шматочок соусом. Викладіть на м'ясо сир, а потім - скибочки томата.
7. Накрийте сковороду кришкою, щоб сир розплавився. Наріжте дрібно зелень і прикрасьте їй м'ясо.
8. Подавайте блюдо відразу після приготування.