Курячі пельмені
(покроковий рецепт з фото)
Пельмені зазвичай роблять з яловичиною, але я люблю замінювати її соковитою курячої начинкою. Дотримуйтесь цього рецепту, і ви дізнаєтеся, як приготувати курячі пельмені смачніше, ніж з будь-яким іншим м'ясом.
Для цієї страви краще всього підходить фарш з курячих стегон. Через брак м'ясорубки використовуйте покупної курячий фарш. Подавайте пельмені теплими з кетчупом, сметаною або оцтом (мій особистий фаворит). Або полийте розтопленим вершковим маслом і прикрасьте петрушкою.
- Бавовна - 2/3 склянки
- Крем - 1 Ст. Ложка
- Тепла вода - 2 склянки
- Яйце - 2 штуки (великого розміру)
- Сіль - 0, 5 Ст. Ложки (в тісто, + 3/4 ç.l. В начинку
) - Борошно - 7 склянок (плюс приблизно 6 ст.Л. Для присипки)
- Фарш курячий - 790-800 грам (начинка
) - Мелений чорний перець - 1/4 чайних ложки (щіпка)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки (наприклад, оливкова)
- Цибулина - 1 штука (дрібно нарізана )
- Петрушка свіжа - 1 пучок (близько 30 грам)
- Часник - 3 зубчики (часник пропустіть через чеснокодавку)
1
Віночком на середній швидкості збийте сколотини, сметану, теплу воду, яйця і половину столової ложки солі, всі компоненти повинні ретельно перемішатися.
2
Міксером (з насадкою-гаком) умішайте в масу 4 склянки борошна. Змішайте на середній швидкості міксера до тих пір, поки вони добрі не перемішається.
3
Додайте ще 3 склянки борошна (по одному) до з'єднання всіх інгредієнтів.
Додавайте решту борошна по 1 столовій ложці, поки тісто не перестане прилипати до посуду. Вимішуйте 5 хвилин (загальний час змішування становить близько 20-25 хвилин з моменту додавання борошна).
Додавайте решту борошна по 1 столовій ложці, поки тісто не перестане прилипати до посуду. Вимішуйте 5 хвилин (загальний час змішування становить близько 20-25 хвилин з моменту додавання борошна).
4
Тісто має бути м'яким і еластичним. Накрийте тісто плівкою або рушником.
5
Для начинки налийте олію в сковороду, поставте на великий вогонь. Додайте нарізану цибулю. Гасіть його, поки той не стане золотистим і м'яким (4-5 хвилин). Додайте часник і тушкуйте ще одну хвилину, після чого приберіть лук з часником з вогню.
6
Змішайте разом: курячий фарш, обсмажену цибулю і часник, 4 солі (неповну чайну ложку), щіпку перцю і 2 столові ложки подрібненої петрушки.
7
Від тесту відріжте шматок товщиною 2, 5-5 см. Отщіпніте кульку тесту розміром з жувальну гумку і розкачайте в коло (3 см в діаметрі). Якщо важко розгортати, присипте качалку і робочу поверхню борошном.
8
Покладіть на тісто 1 чайну ложку начинки. Стуліть краю тесту у вигляді півмісяця. Затисніть два кута разом - і ви отримаєте класичну форму пельменів.
9
Перенесіть пельмені на добре змащену маслом обробну дошку. Розмістіть пельмені рівномірно на дошці, посипте борошном і відваріть або помістіть в морозильну камеру.
10
Доведіть воду в каструлі до кипіння (якщо казан великий, додайте 1 столову ложку солі, якщо чотирилітровим каструля - 1 чайну ложку). Додайте свіжі або заморожені пельмені і доведіть до кипіння. Після того як пельмені спливли, кип'ятіть протягом 3-х хвилин або довше (поки м'ясо повністю не приготується).