Курячі грудки зі шпинатом і грибами
(покроковий рецепт з фото)
Курячі грудки зі шпинатом і грибами - дуже гармонійне блюдо, інгредієнти якого поєднуються просто ідеально. Просте в приготуванні блюдо на кожен день.
Джерело, побільше б таких простих і смачних страв, як курячі грудки зі шпинатом і грибами. Беремо пару доступних і добре знайомих інгредієнтів, пара-трійка кулінарних фокусів - і відмінне блюдо готове. Рецепт, гідний вашої кулінарної книги, я думаю
- Куряча грудка - 800 грам
- Шпинат - 150 грам
- Печериці - 500 грам
- Майонез - 100 грам
- Крем - 100 грам
- Часник - 4 зубчики
- Мускатний горіх тертий - - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Соняшникова олія рафінована - 20 мілілітрів
Курячі грудки гарненько промиваємо, робимо в них діагональні досить глибокі надрізи.
Курячі грудки солимо і перчимо, посипаємо мускатним горіхом, а в надрізи вставляємо добре промиті листя шпинату. Загортаємо цю конструкцію в фольгу і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах.
У сковороді розігріваємо трохи олії, пару хвилин обсмажуємо в ньому дрібно нарізану цибулю, потім додаємо печериці, солимо, перчимо і готуємо під кришкою 5-7 хвилин на середньому вогні.
Часник дрібно-дрібно нарізаємо.
Змішуємо сметану, майонез і часник.
Одержаний соус додаємо в сковороду до цибулі і грибів, тушкуємо все разом ще 2-3 хвилини.
По закінченню обумовлених 30-40 хвилин запікання курки в духовці, розкриваємо фольгу, в якій запікалася курка, викладаємо на неї грибний соус - і назад в духовку ще на 10 хвилин.
Через 10 хвилин блюдо буде готово. Подавати гарячим. Смачного!