Рецепт Курячі грудки зі шпинатом і грибами фото

Курячі грудки зі шпинатом і грибами
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Птах , Курка , Куряча грудка
Дієтичне харчування , Низькокалорійні , Рецепти для схуднення
На обід , На вечерю
Гарячі страви
Кількість порцій: 6-7
Час приготування: 1 г. 0 хв.

Курячі грудки зі шпинатом і грибами - дуже гармонійне блюдо, інгредієнти якого поєднуються просто ідеально. Просте в приготуванні блюдо на кожен день.

Опис приготування:

Джерело, побільше б таких простих і смачних страв, як курячі грудки зі шпинатом і грибами. Беремо пару доступних і добре знайомих інгредієнтів, пара-трійка кулінарних фокусів - і відмінне блюдо готове. Рецепт, гідний вашої кулінарної книги, я думаю

  • Куряча грудка - 800 грам
  • Шпинат - 150 грам
  • Печериці - 500 грам
  • Майонез - 100 грам
  • Крем - 100 грам
  • Часник - 4 зубчики
  • Мускатний горіх тертий - - За смаком
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Соняшникова олія рафінована - 20 мілілітрів
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 1
Курячі грудки гарненько промиваємо, робимо в них діагональні досить глибокі надрізи.
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 2
Курячі грудки солимо і перчимо, посипаємо мускатним горіхом, а в надрізи вставляємо добре промиті листя шпинату. Загортаємо цю конструкцію в фольгу і відправляємо в духовку на 30-40 хвилин при 200 градусах.
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 3
У сковороді розігріваємо трохи олії, пару хвилин обсмажуємо в ньому дрібно нарізану цибулю, потім додаємо печериці, солимо, перчимо і готуємо під кришкою 5-7 хвилин на середньому вогні.
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 4
Часник дрібно-дрібно нарізаємо.
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 5
Змішуємо сметану, майонез і часник.
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 6
Одержаний соус додаємо в сковороду до цибулі і грибів, тушкуємо все разом ще 2-3 хвилини.
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 7
По закінченню обумовлених 30-40 хвилин запікання курки в духовці, розкриваємо фольгу, в якій запікалася курка, викладаємо на неї грибний соус - і назад в духовку ще на 10 хвилин.
курячі грудки зі шпинатом і грибами - фото крок 8
Через 10 хвилин блюдо буде готово. Подавати гарячим. Смачного!

Схожі рецепти