Курячі грудки з грибами в меду
(покроковий рецепт з фото)
Поєднання курячого м'яса, грибів і вершків дає чудовий смак. Курячі грудки самі по собі трохи сухуваті, але в вершках вони виходять дуже ніжними на смак. Смачне і гарне блюдо.
Кількість порцій: 8
- Куряче філе - 4 штуки
- Цибуля - 1 штука
- Сухі білі гриби - 50 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Біле сухе вино - 50 мілілітрів
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Мед - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 1, 5 Ст. Ложки
- Нарізаний тархун - 2 Ст. Ложки
- Сіль, чорний перець - За смаком
1. Білі гриби промити і замочити в гарячій воді на півгодини
2. Промити куряче м'ясо і трохи обсушити. Нарізати на шматочки товщиною до 2 см. В сковорідці розжарити рослинне масло. Обсмажити в ньому шматочки з двох сторін. Посолити, поперчити і зменшити вогонь. Закрити кришку і тушкувати 5 хвилин.
3. Почистити і промити цибулю. Нарізати дрібними кубиками й обсмажити на вершковому маслі. З води витягнути гриби і нарізати дрібно. Додати в смажену цибулю і обсмажити гриби протягом 5-6 хвилин. Додати борошно і просмажити всі разом, постійно помішуючи.
4. У сковорідку з грибами влити грибний настій і вино. Як тільки закипить, зменшити вогонь і варити 5 хвилин. Тепер додаємо вершки і мед. Варити ще 2 хвилини.
5. У соус покласти курку, Тархун і спеції. Варити на слабкому вогні 5 хвилин.