Курка з лимонним маслом
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 4
Час приготування: 1 г. 20 хв.
Щоб урізноманітнити щоденне меню зовсім необов'язково використовувати дорогі і заморські продукти. Досить експериментувати з самими простими інгредієнтами. Однією ідеєю я якраз хочу поділитися!
Опис приготування:
Покажу вам класний варіант, як приготувати курку з лимонним маслом в хрусткій паніровці. Незважаючи на те, що процес займає трохи більше години в цілому, його сміливо можна назвати досить простим. У начинку можна додати спеції і трави для більш інтенсивного аромату, а також доповнити приправами панірувальні сухарі, наприклад. Така курочка чудово підійде до будь-якого гарніру і соусу.
- Вершкове масло - 120 грам
- Лимон - 1 штука
- Куряча грудка - 4 штуки
- Яйце - 1 штука
- Панірувальні сухарі - 120 грам
- Сіль, перець, спеції - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Розм'якшене вершкове масло з'єднайте з соком і цедрою лимона. Додайте щіпку солі і спеції (в даному випадку ложечка тархуна).
2. Викладіть на лист фольги, свердла, розкачайте в рівний прямокутник і приберіть в морозилку на півгодини.
3. Курячі грудки вимийте, обсушити, трохи відбийте.
4. Заморожене масло розріжте на 4 частини.
5. Викладіть по шматочку масла на грудку.
6. Акуратно закріпіть зубочистками.
7. Збийте яйце в невеликій мисочці. Занурте кожен шматочок курочки в яйце.
8. Обваляйте в панірувальних сухарях.
9. Поставте в холодильник на півгодини.
10. Масло розігрійте як слід і викладіть курочку.
11. Смажте до рум'яної скоринки, після викладіть на паперовий рушник. Перед подачею не забудьте акуратно видалити шпажки
Смачного!
Смачного!