Курка з картоплею, тушкована в сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Любите смачно поїсти? Курка з картоплею, тушкована в сковороді - відмінне рішення для смачного і апетитного вечері або обіду. А в приготуванні немає нічого складного, продукти цілком доступні.
Картопля і курка - це одні з тих продуктів, які ми використовуємо дуже часто, і варіантів приготування страв з цих продуктів велику кількість. Я розповім вам, як приготувати курку з картоплею, тушковану на сковороді. Ця страва в сковороді готується легко і багато сил на приготування ви не витратите. І головне - в сковороді готувати дуже зручно, немає зайвого посуду, яку потім доведеться мити. Правда на велику сім'ю сковорідки цього блюда буде замало. Готуємо?
- Курка - 600-700 грам
- Картопля - 5-6 штук
- Зелена цибуля - 1 пучок
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 2/3 чайних ложки (за смаком)
- Чорний мелений перець - 1-2 Щепоток (за смаком)
Курку помиємо, razdelaem частини. І посипаємо дрібкою-двома солі. Відправимо на гарячу сковороду з рослинним маслом, обсмажити до золотистої скоринки на невеликому вогні. Можна обсмажувати під кришкою, тоді наша курка приготується швидше.
Поки курка смажиться, помиємо і дрібно нарізаємо зелену цибулю.
Картоплю очистимо від шкірки, помиємо і наріжемо великими шматочками.
На сковороду до курки додаємо цибулю, roza_ker, поки цибуля не стане м'яким, це займе всього пару хвилин.
А далі курку ми прибираємо зі сковороди, але залишаємо цибулю.
Відправляємо до цибулі картопля, додаємо сіль і перець за смаком. Перемішуємо, а зверху на картоплю викладаємо вже смажену курку. Додаємо воду настільки, щоб тільки покрити картоплю, але не м'ясо. Даємо закипіти рідини, робимо маленький вогонь, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності картоплі.