Курка з капустою
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я розповім, як зробити дуже смачна страва з курки з капустою. Таке блюдо можна навіть на святковий стіл подавати. Читайте, як приготувати!
Любителям тушкованої капусти це блюдо має сподобається. З цього простому рецептом воно готується ненабагато довше, ніж просто капуста. Але смак, завдяки наявності курки трохи інший. І, до того ж, сухувате м'ясо курячого філе стає ніжним і соковитим. Курку з капустою можна подавати з будь-яким гарніром. Повірте - це смачно! А щоб перевірити - читаємо рецепт і готуємо!
- Куряче філе - 400 грам
- Капуста свіжа - 500-600 грам
- Морква - 1-2 штук
- Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Томатна паста чи кетчуп - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 1 Чайна ложка (за смаком)
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток (за смаком)
- Лавровий лист - 1-2 штук
- Перець болгарський - 1 штука
Куряче філе нарізаємо невеликими шматочками довільної форми.
Обсмажуємо на рослинному маслі буквально хвилин 10.
Овочі чистимо і нарізаємо перець і цибулю соломкою, а морква трьом на крупній тертці.
Відправляємо овочі на сковорідку, злегка солимо і обсмажуємо разом з куркою хвилин 5.
Капусту дрібно шаткуємо, злегка солимо і трохи мнемо.
Додаємо капусту до курки з овочами на сковорідку і накриваємо кришкою. Вогонь зменшуємо. Тушкуємо хвилин 5, потім додаємо томатну пасту або кетчуп, лавровий лист і перець і тушкуємо до готовності. Якщо капуста дасть мало соку - можна додати трохи води.